Keho on leikki – Avain luonnolliseen seksuaalikasvatukseen alle kouluiässä

Susanne Ingman-Friberg, Raisa Cacciatore (toim.)
1.–2. painos 2016, 289 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516569522
Saatavuus
Varastossa
34,00 €
  • Annetaanko lapsille ajoissa tietoa itsensä suojaamisesta ja omista oikeuksista? 
  • Suhtautuvatko ammattikasvattajat ristiriitaisesti lapsen normaaliin kehitykseen?
  • Estävätkö tiedon, mallien, ohjeiden ja materiaalien puute lasten seksuaaliterveyden tasavertaista ja hyvää edistämistä?

Lapsi on utelias, tutkii ja leikkii. Hänellä on oikeus ikätasoiseen terveyttä edistävään kasvatukseen, tietoon ja tukeen. Väestöliiton Vanhemmuuskeskuksen ja muiden asiantuntijoiden laatima kirja tarjoaa ammattilaisille tutkimuksiin pohjautuvaa ja käytännönläheistä tietoa.

Pienten lasten ammattikasvattajat ja neuvolan työntekijät ovat avainasemassa lasten terveyden edistämisessä, ja heillä on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa lasten elämänhallinnan kehittymiseen jo varhaisvuosina. Onnistuneella seksuaalikasvatuksella voidaan tukea lapsen kehoitsetunnon kehittymistä, mikä edistää seksuaaliterveyttä myös nuoruus- ja aikuisiässä.

Keho on leikki antaa työkaluja 0–6-vuotiaiden lasten seksuaaliterveyden ja kehityksen tukemiseen ja suojaamiseen varhaiskasvatuksessa, päivähoidossa, neuvolassa, lastenvastaanotoilla, lapsityössä ja päiväkerhoissa. Katso esittelyvideo >>>

Tekijät

Toimittajat

Susanne Ingman-Friberg
Sairaanhoitaja, kätilö (YAMK). Työskennellyt Väestöliitossa vuodesta 2010 vierailevana tutkijana ja vuodesta 2015 Vanhemmuuskeskuksessa projektikoordinaattorina 0–6-vuotiaiden lasten seksuaaliterveyden tutkimuksessa ja tukemisessa.

Raisa Cacciatore
LL, lastenpsykiatri. Toiminut koulu- ja neuvolalääkärinä, työterveyshuollossa sekä lääkärinä seksuaaliterveyden eri tehtävissä. Vuodesta 1998 on työskennellyt Väestöliiton asiantuntijalääkärinä ja vuodesta 2015 Vanhemmuuskeskuksen johtajana.

Kirjoittajat

Matilda Friberg-Hommas
Toimintaterapeutti (AMK), auktorisoitu seksuaalineuvoja. Työskentelee ammatinharjoittajana erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja aikuisten parissa.

Kamomilla Ilmonen
VTM, seksuaalioikeuksiin ja kehityskysymyksiin perehtynyt toimittaja.

Henriikka Kangaskoski
Sosionomi-lastentarhanopettaja. On vuonna 2013 tehnyt Metropolia ammattikorkeakoulussa opinnäytetyön Lastentarhanopettaja lapsen seksuaalisen kasvun tukijana, joka tehtiin Väestöliitossa toteutetun Laseke-tutkimuksen yhteydessä.

Haija Kankkunen
Terveydenhoitaja (YAMK), seksuaalipedagogi, lastenhoitaja ja äiti. Työskentelee Mikkelin ammattikorkeakoulussa hoitotyön lehtorina.

Pamela Kauppinen
LL, terveyskeskuslääkäri ja neuvolalääkäri sekä seksuaalineuvoja. On toiminut Väestöliitossa tutkimuslääkärinä vuodesta 2012 ja asiantuntijana lasten seksuaaliterveyden tukemisessa. Tehnyt Lapsi ja seksuaalisuus -verkkosivustolle seksuaalineuvojakoulutukseensa liittyvänä opinnäytetyönä lapsen ikätasoisen seksuaalisen kehityksen taulukot ja julisteen.

Elina Korhonen
VTM. Työskentelee Väestöliitossa globaalin seksuaaliterveyden ja -oikeuksien asiantuntijana sekä seksuaaliterapeuttina.

Lassi Lainiala
Sosiaalipolitiikan tohtorikoulutettava. On työskennellyt Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksella vuodesta 2010 ja seuraa aktiivisesti lasten ja heidän vanhempiensa sosiaalisen median käyttötapoja.

Suvi Laru
Psykologi (PsM), erityistason paripsykoterapeutti, opettaja ja EMDR-terapeutti. On työskennellyt Väestöliiton Vanhemmuuskeskuksessa psykologina vuodesta 2007 ja ollut rakentamassa Lapsi ja seksuaalisuus -verkkosivustoa.

Anita Novitsky
Sosiaalialan ohjaaja ja perheinterventiokliinikko, joka on työskennellyt Väestöliiton Monikulttuurisessa osaamiskeskuksessa asiantuntijatehtävissä vuodesta 2003 alkaen.

Liina-Maija Paavilainen
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Työskentelee monipuolisesti teatterialan ohjaus-, opetus- ja esiintymistöissä eri-ikäisten parissa.

Jussi Pekkola
Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja, palvelukehittäjä. Ollut rakentamassa Lapsi ja seksuaalisuus -verkkosivustoa. On toiminut vuosina 2013–2016 Väestöliitossa Poikien ja nuorten miesten keskuksessa.

Kaisa-Maria Poikela
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), luokanopettajaopiskelija. On tehnyt draamamenetelmällä Sambiassa seksuaalikasvatusprojektin, josta on kirjoittanut opinnäytetyönsä, sekä ollut laatimassa toiminnalliset harjoitteet Seksuaalisuuden portaisiin (Opetushallitus 2015).

Riikka Riihonen
LT, lastenpsykiatriaan erikoistuva lääkäri. On toiminut Väestöliiton Vanhemmuuskeskuksessa projektityöntekijänä ja asiantuntijalääkärinä eri hankkeissa sekä kouluttajana.

Anja Saloheimo
VTM, sosiaalipsykologi ja pari- ja seksuaaliterapeutti. On työskennellyt Väestöliiton Vanhemmuuskeskuksen asiantuntijana vuodesta 2005 ja ollut rakentamassa Lapsi ja seksuaalisuus -verkkosivustoa.

Outi Takala
KTM, psykoterapeutti (YET), perheterapeutti ja psykoterapian maisteri, seksuaalineuvoja- ja seksuaaliterapeuttiopiskelija. Työskentelee Riihimäen kaupungilla päiväkodinjohtajana, varhaiskasvatuksen kouluttajana ja työnohjaajana.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.