Työuupumuksen itsehoito – Kuinka kierrän karikot

Heli Nurmi
2.–3., uudistettu painos 2020, 295 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516569935
Saatavuus
Varastossa
36,00 €
  • Tutki ja omaksu, miten voit ennaltaehkäistä työuupumuksen, toipua siitä ja estää sen uusiutumisen.
  • Vahvista omia valmiuksiasi ratkoa tilanteeseesi liittyviä ongelmia ja löydä keinoja jaksamiseen.
  • Löydä uudenlainen ja vapaampi suhtautuminen itseesi sekä työhösi.

Kirjassa Työuupumuksen itsehoito – Kuinka kierrän karikot keskitytään pitkälti työuupumuksen psykologiseen puoleen: miten voisi itse ajatella tai toimia toisin, jotta työuupumus hellittäisi, olo helpottuisi ja kokonaisvaltainen jaksaminen parantuisi. Myös hyvinvoinnin psykologisia esteitä käsitellään.

Kirjan tavoitteena on auttaa toipumaan uupumuksesta ja ennen kaikkea ennaltaehkäistä uupumuksen uusiutumista itsehoidon avulla. Kirja tarjoaa nykypäivän kiristyneessä työtahdissa psykologisen työkalupakin työssä jaksamisen tueksi.

Lähestymistapa on eri suuntauksia yhdistelevä. Menetelmissä painottuvat kognitiivinen ja käyttäytymiseen vaikuttava ote sekä ratkaisukeskeinen lähestymistapa. Esimerkkien kautta tuodaan esiin tyypillisiä työuupumukseen liittyviä ilmiöitä, yleisiä ajattelu- ja toimintamalleja sekä toipumiseen liittyviä ajatuksia. 

Kirja on tarkoitettu monenlaisille työelämässä toimiville ihmisille. Se sopii työstään kuormittuneille, työelämässä jaksamisen äärirajoilla meneville, työuupuneille sekä jäsennykseksi alan ammattilaisille, jotka tukevat asiakkaidensa työssä jaksamista.

Työuupumuksen itsehoito kuuluu Onni-kirjasarjaan, joka tarjoaa luotettavaa tietoa, käytännön ohjeita ja virkistäviä uusia ajatuksia kaikille terveyttä, tasapainoa ja tyytyväisyyttä arvostaville ja etsiville lukijoille.

Tekijät

Heli Nurmi
Työterveyspsykologi, psykoterapeutti, joka työskenteli vuosina 2000–2018 kuntoutuspsykologina Härmän Kuntokeskuksessa. Hän on ohjannut paljon erityyppisiä kuntoutuskursseja, painopiste on ollut työkykyä ylläpitävässä kuntoutuksessa. Työuupuneiden kuntoutuskursseja hän veti vuosina 2009–2016. Hänellä on pedagoginen pätevyys ja ryhmänohjaajan koulutus. Valmistui kognitiiviseksi psykoterapeutiksi keväällä 2015. Kehitti psykoterapiaopintojen loppuvaiheessa kognitiivispainotteisen kuntoutusmallin Työuupuneiden kurssille. Työskentelyotteessa yhdistyivät kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmät sekä ratkaisukeskeisyys. Toimii nykyään ammatinharjoittajana toiminimellä Psykologi- ja psykoterapiapalvelut Heli Nurmi.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.