Allergiset sairaudet ja astma

Mika Mäkelä, Ilkka Harvima, Paula Kauppi, Johannes Savolainen, Pia Ralli (toim.)
EAN/tuotenumero
9789516562714
65,00 €
Allergiset sairaudet ja astma on kattava ja käytännönläheinen teos allergisten sairauksien ja astman mekanismeista, diagnostiikasta, hoidosta ja hoidon ohjauksesta.

Käsiteltyjä allergioita ja yliherkkyyksiä ovat siitepölyallergiat, eläin- ja hyönteisallergiat, lasten ja aikuisten ruokayliherkkyys sekä lääkeyliherkkyydet. Erikseen tarkastellaan allergisia nenä- ja silmäsairauksia. Ihotaudeista käsitellään atooppista ekseemaa, urtikarioita ja angioödeemia, kosketus- ja valoihottumia.

Astman diagnostiikka, hoito ja hoidon ohjaus muodostavat keskeisen osan teosta. Astmalääkkeiden käyttöperiaatteet kuvataan lääkeryhmittäin. Lasten astmaa tarkastellaan omana kokonaisuutenaan. Käsiteltyjä tutkimuksia ovat ihotestit, nenän ja silmien tutkimukset, altistukset, verikokeet sekä keuhkojen toimintakokeet. Muita aiheita ovat siedätyshoito, allergisten sairauksien ja astman yhteydet työhön ja työkykyyn sekä sisä- ja ulkoilmaan liittyvä herkistyminen.

Taulukot, piirrokset ja valokuvat sekä potilasohjeet tukevat teoksen käyttöä sekä oppimateriaalina että käytännön käsikirjana.

Allergiset sairaudet ja astma on suunnattu allergisia sairauksia ja astmaa hoitaville eri alojen ammattilaisille, kuten lääkäreille, sairaanhoitajille ja ravitsemusterapeuteille, sekä näiden alojen opiskelijoille ja opettajille. Teos soveltuu myös keuhkosairauksiin ja ihotauteihin erikoistuville.


Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Mika Mäkelä on kliinisen allergologian professori Helsingin yliopistossa sekä vastaava ylilääkäri HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalassa.

Ilkka Harvima on ihotautien ja allergologian professori Itä-Suomen yliopistossa sekä ihotautien ylilääkäri Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Paula Kauppi on allergologian dosentti ja osastonylilääkäri HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalassa.

Pia Ralli on erikoissairaanhoitaja ja osastonhoitaja HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalan Lastenyksikössä ja Allergiatutkimuskeskuksessa.

Johannes Savolainen on kliinisen allergologian professori Turun yliopistossa ja ylilääkäri TYKS Allergiayksikössä.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.