Silmätautien käsikirja

Matti Seppänen, Kai Kaarniranta, Niko Setälä, Hannu Uusitalo (toim.)
3., uudistettu painos 2022, 808 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523600492
Saatavuus
Varastossa
104,00 €

Silmätautien käsikirja on käytännön työn apuväline silmätautien diagnostiikkaan ja hoitoon. Teos jaksottuu anatomisen rakenteen ja sairausryhmän mukaisiin kokonaisuuksiin. Laajimpia ovat kaihia, glaukoomaa, uveiittia ja neuro-oftalmologiaa sekä karsastusta käsittelevät luvut. 

Kolmannessa, uudistetussa painoksessa sisältö on tarkistettu kauttaaltaan. Sisältö on täydentynyt silmäpotilaan hoidon tarpeen arviointia ja seurantaa, endoftalmiitteja, lasiais-verkkokalvokirurgiaa, systeemisairauksien silmämuutoksia sekä laboratoriotutkimuksia ja -näytteitä käsittelevillä luvuilla. 

Sisällössä painottuvat käytännön työn kannalta keskeiset asiat; esimerkiksi diabeettisessa silmäsairaudessa tunnistaminen ja seuranta, silmävammoissa hoidon kiireellisyyden arviointi, lasten silmäsairauksissa hoidon oikea-aikaisuus. Refraktointi-osio antaa valmiudet silmälasimäärityksiin. Erikseen käsitellään todistuksia ja lausuntoja, kuvantamista ja muita tutkimusmenetelmiä, toimenpiteitä, silmäsairauksien hoidossa käytettäviä lääkkeitä sekä silmäleikkausten instrumentaatiota. 

Silmätautien käsikirja on suunnattu ensisijaisesti silmätautien erikoislääkäreille ja silmäpotilaita hoitaville sairaanhoitajille. Kirja on hyödyllinen myös yleislääkäreille, muiden erikoisalojen lääkäreille sekä optikoille. Teos soveltuu oppimateriaaliksi perus- ja erikoistumisvaiheen opintoihin sekä täydennyskoulutukseen.Tekijät

Päätoimittaja
Matti Seppänen LL

Toimittajat
Kai Kaarniranta LT, prof.
Niko Setälä LT
Hannu Uusitalo
LKT, prof.

Teoksesta muualla


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.