Silmätautien käsikirja

Matti Seppänen, Kai Kaarniranta, Niko Setälä, Hannu Uusitalo (toim.)
3., uudistettu painos 2021, n. 600 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523600492
Saatavuus
Tulossa
104,00 €
Silmätautien käsikirja on käytännön työn apuväline silmätautien diagnostiikkaan ja hoitoon. Teos jaksottuu anatomisen rakenteen ja sairausryhmän mukaisiin kokonaisuuksiin. Laajimpia ovat kaihia, glaukoomaa, uveiittia ja neuro-oftalmologiaa sekä karsastusta käsittelevät luvut.

Sisällössä painottuvat käytännön työn kannalta keskeiset asiat; esimerkiksi diabeettisessa silmäsairaudessa tunnistaminen ja seuranta, silmävammoissa hoidon kiireellisyyden arviointi, lasten silmäsairauksissa hoidon oikea-aikaisuus. Erikseen käsitellään todistuksia ja lausuntoja, kuvantamista ja muita tutkimusmenetelmiä, toimenpiteitä, silmäsairauksien hoidossa käytettäviä lääkkeitä sekä silmäleikkausten instrumentaatiota. 

Silmätautien käsikirja
 on suunnattu ensisijaisesti silmätautien erikoislääkäreille ja silmäpotilaita hoitaville sairaanhoitajille. Kirja on hyödyllinen myös yleislääkäreille, muiden erikoisalojen lääkäreille sekä optometristeille. Teos soveltuu oppimateriaaliksi perus- ja erikoistumisvaiheen opintoihin sekä täydennyskoulutukseen.

Tekijät

Päätoimittaja

Matti Seppänen LL

Toimittajat

Kai Kaarniranta LT, prof.

Niko Setälä LT

Hannu Uusitalo LKT, prof.

Teoksesta muualla


Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.