Olen juuri syönyt - Läheiselläni on syömishäiriö

Anna Keski-Rahkonen, Pia Charpentier, Riikka Viljanen (toim.)
2., uudistettu painos 2020, 182 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523600553
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 29,00 €
Hinta 20,30 €
Olen juuri syönyt – läheiselläni on syömishäiriö -kirja kertoo, mistä syömishäiriössä on kysymys. Kirja kertoo, mistä syömishäiriöt voi tunnistaa, mitkä tekijät altistavat syömisoireilulle, miten syömishäiriöitä hoidetaan, miten niistä parannutaan ja miten läheiset voivat auttaa toipumisprosessissa. Mukana on runsaasti läheisten omia kokemuksia. Kirjan toimittajat ovat suomalaisia syömishäiriöasiantuntijoita: lääkäri, psykologi ja ravitsemusterapeutti.
 
Teoksen näkökulma on toiveikas: vaikka syömishäiriöt ovat usein pitkäkestoisia ja saattavat vaatia jopa sairaalahoitoa, toipuminen on todennäköistä. Kirja antaa käytännön neuvoja läheisille avun löytämiseen monista eri terveydenhuollon työntekijöistä koostuvien moniammatillisten työryhmien ja psykoterapioiden viidakossa. Teos kuvaa myös vaikeita arkisia käytännön tilanteita, joissa syömisoireet aiheuttavat yhteentörmäyksiä perheessä esimerkiksi yhteisillä aterioilla, ja antaa vinkkejä niistä selviytymiseen.

Tekijät

LT Anna Keski-Rahkonen on mielenterveyden professori Helsingin yliopistossa. Anna on koulutukseltaan lääkäri, psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri, lääkärikouluttaja ja erityistason seksuaaliterapeutti. Hän on tutkinut ja hoitanut syömishäiriöitä sairastavia yli 20 vuoden ajan Suomessa ja maailmalla ja julkaissut yli 70 tieteellistä alkuperäistutkimusta. Hän on palkittu kouluttaja, ohjaaja ja tietokirjailija.

Psykologi ja psykoterapeutti (VET) Pia Charpentier on työskennellyt syömishäiriöiden parissa vuodesta 1994 alkaen. Hän on toiminut Elämän Nälkään Ry:n Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtajana vuodesta 2002 alkaen. Lisäksi hän on Suomen syömishäiriöyhdistys Ry:n perustajajäsen ja hallituksen jäsen. Hän on toimittanut kirjan Nuorten Syömishäiriöt ja lihavuus, ollut toinen kirjoittaja kirjassa Eväitä elämän reppuun -- opas ja tehtäviä oppilaille sekä kirjoittajana kirjassa Nälkäinen sydän. Lisäksi hän on kirjoittanut useita artikkeleita suomalaisiin ja ulkomaisiin tieteellisiin ja ammattijulkaisuihin sekä lukuja oppi- ja ammattikirjoihin. Pia toimii kouluttajana, konsultoijana ja työnohjaajana useissa terveydenhuollon yksiköissä eri puolilla Suomea. Pian kiinnostuksen kohteena on erityisesti syömishäiriöiden avo- ja osastohoidon kehittäminen.

Elintarviketieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen on työskennellyt syömishäiriöiden parissa vuodesta 1989 alkaen. Hän toimii Elämän Nälkään Ry:n Syömishäiriökeskuksen ravitsemusterapeuttina. Sitä ennen hän työskenteli Helsingin yliopistollisen keskussairaalan Syömishäiriöyksikössä. Riikka on kehittänyt toimipaikoissaan sekä osasto- että polikliinisessa hoidossa olevien syömishäiriöpotilaiden ravitsemushoitoa. Hän on luennoinut sekä potilasryhmille että ammattihenkilöille ja toiminut valtakunnallisesti syömishäiriöiden ravitsemusasiantuntijana ja -kouluttajana. Työhön kuuluu myös syömishäiriötä sairastavien perheiden ja läheisten kohtaaminen. Riikka on kirjoittanut kirjan Syömishäiriöiden ravitsemushoito, joka on suunnattu syömishäiriöpotilaiden parissa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille. Hän on ollut yhtenä kirjoittajana kirjassa Nälkäinen sydän, joka on suunnattu bulimiaa sairastaville. Riikka on Suomen Syömishäiriöyhdistyksen hallituksen jäsen.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.