Vanhuksen hoidon hyvät käytännöt

Maritta Haavisto, Katri Kakko, Päivi Mäkimartti, Laura Pikkarainen (toim.)
1. painos 2023, 407 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523600829
Saatavuus
Varastossa
58,00 €

Vanhuksen hoidon hyvät käytännöt -oppaassa kuvataan konkreettisesti ja tiiviissä muodossa vanhuksen hyvän hoidon lähtökohdat ja toimintaperiaatteet erilaisissa hoitotilanteissa ja -ympäristöissä.

Vanhuksen toimintakykyä ja voimavaroja sekä niiden arviointia käsitellään monipuolisesti. Tärkeitä teemoja ovat itsemääräämisoikeus, kohtaaminen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi sekä läheisten merkitys. Päivittäiseen hyvinvointiin liittyviä aiheita ovat ravitsemus, liikkuminen, henkilökohtainen hygienia, suun terveys, jalkaterveys, uni, näkö ja kuulo sekä seksuaalisuus.

Oppaassa kuvataan myös vanhuksen lääkehoidon erityispiirteitä, kivun hoitoa, gerastenian, infektioiden sekä riippuvuuksien ehkäisyä ja hoitoa. Myös päivystyksellisen hoidon tarpeen arviointia ja toteutusta, sairaalahoitoa sekä elämän loppuvaiheen hoitoa käsitellään hoitotilanteisiin liittyen.

Vanhuksen hoidon hyvät käytännöt on suunnattu käytännön työn ja sen kehittämisen tueksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, alan opiskelijoille ja opettajille sekä muille vanhusten arkeen ja hoitoon osallistuville.Tekijät

Päätoimittaja
Maritta Haavisto psykiatrinen sairaanhoitaja, TtM, EMBA

Toimittajat
Katri Kakko sairaanhoitaja YAMK
Päivi Mäkimartti sosionomi YAMK
Laura Pikkarainen LL, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.