Ympäristöterveys

Helena Mussalo-Rauhamaa, Juha Pekkanen, Jouko Tuomisto, Heikki S. Vuorinen (toim.)
2020
EAN/tuotenumero
9789523601161
49,00 €

Ympäristön ja terveyden väliset kysymykset – miten arvioida ja vähentää ympäristössä olevien haitallisten tekijöiden vaikutuksia terveyteen sekä ylläpitää terveyttä edistävää ympäristöä – kiinnostavat alan ammattilaisten ohella useimpia kansalaisia. Ympäristöterveys-teoksen pätevät kannanotot antavat kaikille ympäristön ja terveyden suhteista kiinnostuneille suomalaisille kokonaisvaltaisen näkemyksen ympäristöterveydestä. 

Suomen parhaiden asiantuntijoiden laajana yhteistyönä syntynyt, kauttaaltaan ajankohtaistettu Ympäristöterveys-teos on tarkoitettu kaikille alati muuttuvasta ympäristöstä ja sen terveysvaaroista kiinnostuneille. Etenkin mediasta saa usein käsityksen, että ympäristössämme on tuhansia ja taas tuhansia vaaroja aiheuttavia tekijöitä. Tosiasiassa väestötasolla merkittäviä riskien aiheuttajia on Suomessa vain kourallinen, ja usein samoilla toimenpiteillä voidaan torjua myös monia eri riskejä. Kenenkään ei silti tule joutua harvinaisenkaan riskin kohteeksi.

Maamme nykytilanteen lisäksi teoksessa tarkastellaan historiallista ja tulevaa kehitystä sekä globaalia tilannetta. Vaikka väestönkasvuun ja globaaliin elintason kohoamiseen liittyy merkittäviä ympäristöterveysriskejä, ne voidaan voittaa parantamalla koulutusta, ympäristötietoisuutta, tekniikkaa ja ennakointia.  Toimenpiteiden pitää kuitenkin perustua vankkaan tutkimustietoon, ja niille on saatava väestön tuki.

Ympäristöterveys on monien ammatti- ja koulutusalojen yhteinen terveydenhuollon ala. Uudistettu Ympäristöterveys on rakennettu niin, että se soveltuu oppimateriaaliksi useanlaisiin koulutusohjelmiin yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.


Tekijät

Helena Mussalo-Rauhamaa FT, LKT, dos., Helsingin yliopisto

Juha Pekkanen LKT, prof., Helsingin yliopisto

Jouko Tuomisto LKT, PhD, FT (hon.), prof. (emeritus), THL

Heikki S. Vuorinen LKT, dos., Helsingin yliopisto

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.