Kliininen neuropsykologia

Mervi Jehkonen, Tiia Saunamäki, Laura Hokkanen (toim.)
2019
EAN/tuotenumero
9789523601208
56,00 €
Kliinisen neuropsykologian tutkimuskohteena on aivojen toimintahäiriöiden vaikutus tiedonkäsittelytoimintoihin, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Neuropsykologiselle asiantuntemukselle on laaja-alaista tarvetta mm. osana muistisairauksien diagnostiikkaa väestön ikääntyessä sekä traumaattisten aivovammojen seuraamusten tunnistamisessa ja kuntoutuksessa. Tietoyhteiskunnan haasteet edellyttävät taitoa ymmärtää ihmisen tiedonkäsittelytoimintojen mahdollisuuksia ja rajoituksia. 

Kliininen neuropsykologia -teoksessa tutkitaan aivojen toimintahäiriöiden vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn ja käyttäytymiseen. Teos keskittyy aikuisiän neuropsykologisiin häiriöihin ja oirekuviin, jotka liittyvät pääasiassa neurologisiin ja psykiatrisiin sairauksiin sekä kehityksellisiin oirekuviin. Siinä kuvataan keskeiset neuropsykologiset häiriöt, eri sairauksien oirekuvat sekä neuropsykologisen kuntoutuksen periaatteet eri häiriöissä. Lisäksi käsitellään neuropsykologista työ- ja ajokyvyn arviointia sekä oikeustoimikelpoisuuden arviointia. 

Kauttaaltaan uudistunut teos sisältää aiempaa kattavammin tietoa tiedonkäsittelyyn vaikuttavista somaattisista tiloista sekä täysin uutena kokonaisuutena aihealueita koskevia kehityksellisiä häiriöitä, joissa tutkimustieto oireiden jatkuvuudesta lapsuudesta aikuisuuteen on lisääntynyt. 

Kliininen neuropsykologia on tarkoitettu tieto- ja käsikirjaksi psykologeille, neuropsykologeille, psykoterapeuteille, lääkäreille, hoitohenkilöstölle sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteille. Se soveltuu myös eri alojen perus- ja erikoistumisopintoihin sekä sairastuneiden ja heidän läheistensä ohjaukseen ja neuvontaan.


Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Mervi Jehkonen
Psykologian tohtori 2002, neuropsykologian dosentti 2007, TaY. Kliinisen neuropsykologian dosentti 2015, ISY. Neuropsykologian erikoistumiskoulutus 1992, HY. Johtava psykologi 2006–2007, vastaava neuropsykologi 2003–2005, neuropsykologi 1990–2002, TAYS. Oikeuspsykologian erikoistumiskoulutus 2019, ÅA. 

Tiia Saunamäki
Neuropsykologian erikoispsykologi, kliinisen neuropsykologian dosentti,Tampereen yliopistollinen sairaala. PsT 2010. Neuropsykologian erikoistumiskoulutus,PsL 2007. 

Laura Hokkanen
Kliinisen neuropsykologian professori, Helsingin yliopisto. PsT 1998, neuropsykologian erikoistumiskoulutus, PsL 1996. Väitöskirja akuutteihin enkefaliitteihin liittyvistä muistihäiriöistä. Tutkimusjulkaisuja myös muistisairauksiin ja aikuisten kehityksellisiin kognitiivisiin häiriöihin sekä neuropsykologisten arviointimenetelmien luotettavuuteen ja normeihin liittyen.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.