Tietotyön taidot - teoriaa ja tehtäviä sujuvan työskentelyn tueksi

Sanna Aulankoski
1. painos 2022, n. 170 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601628
Saatavuus
Tulossa
34,00 €
Työelämän digitaalisessa murroksessa ihmisten tekemä suorittava työ vähenee. Luovaa ajattelua vaativa työ lisääntyy ja työ painottuu yhä enemmän tietotyöksi eli aivoja ja mieltä haastavaksi ajatustyöksi. Samalla työntekijät saavat itselleen enemmän itsenäisyyttä ja päätösvaltaa. Työntekijän mieleltä nämä muutokset vaativat niin vanhoja kuin uusiakin taitoja. 

Kirjassa Tietotyön taidot – Teoriaa ja tehtäviä sujuvan työskentelyn tueksi syvennytään tietotyön koettelemiin mielen mekanismeihin: motivaatioon, ajatteluun, tunteiden säätelyyn, tiedostamiseen ja toiminnanohjaukseen. Näitä psyyken prosesseja vastaten kirja jakautuu viiteen lukuun, joissa kerrotaan, mitä niistä kustakin teorian ja tutkimustiedon valossa tiedetään sekä esitetään käytännönläheisiä tehtäviä, joiden avulla pysyä terveenä ja ottaa oma ajatuspotentiaali käyttöön. 

Kirja on suunnattu jokaiselle hyvinvoinnistaan ja kognitiivisen suorituskykynsä maksimoinnista kiinnostuneelle tietotyöntekijälle. Mielenterveyden ja hyvän toimintakyvyn ollessa tärkeää kaikessa työssä teos soveltuu osin myös muuta työtä tekeville ja eri alojen opiskelijoille. Kirja on tarkoitettu ensisijassa itsenäisen pohdinnan tueksi, joskin sen harjoitukset sopivat myös osaksi mielenterveysammattilaisten kanssa käytäviä keskusteluja.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.