Hypnoosi ja hypnoterapia

Sakari Kallio, Hannu Lauerma, Maarit Virta (toim.)
1. painos 2023, 213 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523601703
Saatavuus
Varastossa
75,00 €

Hypnoosi on hyvä esimerkki alueesta, jossa tieteellinen tutkimus on läpi sen historian kietoutunut tarinoiden, myyttien ja pseudotieteen verkkoon. Oppikirjan tekijöiden yhteinen tavoite on saada tätä verkkoa puretuksi ja antaa lukijalle viimeisimpään tieteelliseen tutkimukseen perustuva näkemys tästä ilmiöstä, jonka ymmärtämisestä olemme edelleen huomattavan kaukana.

Hypnoosia voidaan käyttää hyvin monella alueella ja moniin viitekehyksiin tukeutuen ja siksi eri käyttöaiheiden kirjoittajiksi kutsuttiin alan parhaita asiantuntijoita, jolloin oli mahdollista saada kultakin sovellusalueelta viimeiseen tutkimustietoon ja kliiniseen kokemukseen perustuva kriittinen katsaus.

Kirjan ensimmäinen osa sisältää johdannon hypnoosi-ilmiöön ja esittelee alalla käytetyt peruskäsitteet ja ilmiöt. Toisessa osassa perehdytään hypnoosin käyttömahdollisuuksiin kliinisessä työssä, vasta-aiheisiin ja erilaisiin psykoterapeuttisen työn orientaatioihin sekä esitellään keskeisiä menetelmiä. Kolmannessa osassa perehdytään kliinisiin sovelluksiin erilaisissa tilanteissa.

Hypnoosin käyttö tulee rajata vain terveydenhuollon ammattilaisille. Asianmukaisessa käytössä hypnoosi ja hypnoterapia ovat hyviä menetelmiä erilaisten oireiden, häiriöiden ja sairauksien hoidossa.

Tekijät

Sakari Kallio
Kognitiivisen neurotieteen professori ja Kognitiivisen neurotieteen ja filosofian laitoksen johtaja Skövden yliopistossa, Ruotsissa. Keskittynyt tutkimaan hypnoosiin liittyviä metodologisia ongelmia nimenomaan liittyen kysymykseen hypnoosista muuntuneena tajunnantilana. Toimii useiden hypnoosiin liittyvien kansainvälisten julkaisujen toimituskunnassa ja omat julkaisut käsittelevät pääasiassa hypnoosia mutta julkaisuja myös neuropsykologiasta.

Hannu Lauerma
Psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti, lääket. tri ja dosentti, jolla on unilääketieteen erityispätevyys. Hän työskentelee Turun yliopiston työelämäprofessorina, Psykiatrisen vankisairaalan asiantuntijaylilääkärinä ja TYKS:ssa oikeuspsykiatrian ylilääkärinä. Aiemmin hän on mm. työskennellyt 25 vuotta Psykiatrisen vankisairaalan vastaavana ylilääkärinä ja hoitanut erilaisia professuureja. Hän on toiminut sivutoimisena yksityislääkärinä alk. -89 ja soveltanut työssään hypnoosia vuodesta -90.

Maarit Virta
Psykologian maisteri, psykologian tohtori ja kliinisen neuropsykologian dosentti. Hän on neuropsykologian erikoispsykologi ja kognitiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutti. Nykyisin toimii yrittäjänä, psykoterapeuttina ja kouluttajana. Julkaisujen erikoisala neuropsykologia, ADHD ja hypnoosi.

Teoksesta muualla


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.