Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia

Leena Jaakkola, Jan-Eric Bärlund, Carita Nylund-Kalli, Susanna Rossi
1. painos 2021, 266 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601710
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Mikä psykoterapiassa todella on vaikuttavaa ja miten psykoterapeutti voi tätä vaikuttavuutta edistää?

Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia -uutuuskirjassa esitellään aktiivinen ja intensiivinen aikarajallinen psykoterapiamuoto, jonka ovat kehittäneet kirjan kirjoittajat. Terapeutin interventiot sisältävät psykodynaamisen ymmärryksen lisäksi lähestymistapoja erilaisista terapiamuodoista, erityisesti ISTDP-tekniikasta (intensive short term dynamic psychotherapy) mutta myös kognitiivisesta terapiasta.

Terapian keskeinen ajatus on, että älylliset tulkinnat eivät ole riittävän tehokkaita terapian tuloksellisuuden kannalta. Tulkinnat eivät riitä vastarinnan voittamiseen, vaan tarvitaan vahvaa aitoa tunneyhteyttä ja terapeutin aktiivista työtä vastarinnan ja potilaalle haitallisten defenssien kanssa.

Ammattitaitoisesti toteutettu lyhytpsykoterapia on vaikuttava hoito, joka ansaitsee nykyistä suuremman ja selkeämmän paikan hoitojärjestelmässämme. Sitä tarvitaan perusterveydenhuollon tasolla, erikoissairaanhoidon tasolla ja työterveydenhuollossa.

Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia sisältää runsaasti tapausesimerkkejä. Ne perustuvat todellisuuteen, mutta niitä on muokattu siten, että niiden potilastapaukset eivät ole tunnistettavissa. Teos on  tarkoitettu oppikirjaksi psykoterapeuteille ja psykoterapiaopiskelijoille sekä kaikille lyhytpsykoterapiasta kiinnostuneille.

Tekijät

Leena JaakkolaLL, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapian erityispätevyys. Kouluttajapsykoterapeutti (VET), psykoterapian kouluttaja ja työnohjaaja. Psykodynaaminen psykoterapiakoulutus (ET), psykoterapiakoulutus painopisteenä psykodynaaminen lyhytpsykoterapia (YET), psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus, psykoanalyytikko (IPA). Suomen lyhytpsykoterapiayhdistyksen perustajajäsen. Toiminut psykodynaamisen lyhytpsykoterapian kouluttajana ja työnohjaajana yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Pitänyt psykiatrin ja psykoterapeutin yksityisvastaanottoa yli 30 vuoden ajan. Työskennellyt YTHS:n lyhytpsykoterapiatiimin psykiatrina 15 vuoden ajan.

Carita Nylund-Kalli
FM, psykologi. Kouluttajapsykoterapeutti (VET), psykoanalyytikko, (IPA), psykoterapian työnohjaaja. Työskennellyt psykoanalyytikkona ja psykoterapeuttina yksityisellä ja julkisella sektorilla yli 30 vuoden ajan. Toiminut Helsingin Psykoterapiaseura ry:n psykodynaamisen psykoterapian koulutusohjelmien opettajana, toimihenkilönä ja työnohjaajana. YTHS:n lyhytpsykoterapiatiimin jäsen 15 vuoden ajan. Suomen Lyhytpsykoterapiayhdistyksen perustajajäsen. Toiminut alusta lähtien kouluttajana ja työnohjaajana yhdistyksen tunnefokusoidun psykodynaamisen lyhytterapian koulutuksissa.

Jan-Eric Bärlund

Fil.toht., psykologi, kouluttajapsykoterapeutti (VET), psykoanalyytikko, lapsi- ja nuorisopsykoanalyytikko (IPA), psyko- terapian kouluttaja ja työnohjaaja. Työskennellyt psykologina ja johtavana psykologina julkisella sektorilla. Toiminut psykodynaamisen aikuis- ,lapsi- ja nuorisopsykoterapeuttikoulutusohjelmien opettajana, työnohjaajana sekä vastuuhenkilönä. Suomen lyhytpsykoterapiayhdistyksen perustajajäsen. Toiminut kouluttajana ja työnohjaajana yhdistyksen tunnefokusoidun psykodynaamisen lyhytpsykoterapian koulutuksissa. Pitänyt yhtäjaksoisesti psykoterapeutin yksityisvastaanottoa 30 vuoden ajan.

Susanna Rossi
FM, laillistettu psykologi, psykoterapeutti (YET), kouluttajapsykoterapeutti (VET), psykoanalyytikko (IPA), psykoterapian työnohjaaja. Suomen psykoanalyyttisen yhdistyksen vanhempi jäsen. Toiminut psykodynaamisen aikuispsykoterapeuttikoulutuksen opettajana ja työnohjaajana. Suomen lyhytpsykoterapiayhdistyksen perustajajäsen. Toiminut kouluttajana ja työnohjaajana yhdistyksen tunnefokusoidun psykodynaamisen lyhytpsykoterapian koulutuksissa. Pitänyt psykoterapeutin ja psykoanalyytikon yksityisvastaanottoa yli 30 vuoden ajan.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.