Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia

Leena Jaakkola, Jan-Eric Bärlund, Carita Nylund-Kalli, Susanna Rossi
1. painos 2021, n. 300 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601710
Saatavuus
Tulossa
82,00 €
Mikä psykoterapiassa todella on vaikuttavaa ja miten psykoterapeutti voi tätä vaikuttavuutta edistää?

Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia -uutuuskirjassa esitellään aktiivinen ja intensiivinen aikarajallinen psykoterapiamuoto, jonka ovat kehittäneet kirjan kirjoittajat. Terapeutin interventiot sisältävät psykodynaamisen ymmärryksen lisäksi lähestymistapoja erilaisista terapiamuodoista, erityisesti ISTDP-tekniikasta (intensive short term dynamic psychotherapy) mutta myös kognitiivisesta terapiasta.

Terapian keskeinen ajatus on, että älylliset tulkinnat eivät ole riittävän tehokkaita terapian tuloksellisuuden kannalta. Tulkinnat eivät riitä vastarinnan voittamiseen, vaan tarvitaan vahvaa aitoa tunneyhteyttä ja terapeutin aktiivista työtä vastarinnan ja potilaalle haitallisten defenssien kanssa.

Ammattitaitoisesti toteutettu lyhytpsykoterapia on vaikuttava hoito, joka ansaitsee nykyistä suuremman ja selkeämmän paikan hoitojärjestelmässämme. Sitä tarvitaan perusterveydenhuollon tasolla, erikoissairaanhoidon tasolla ja työterveydenhuollossa.

Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia sisältää runsaasti tapausesimerkkejä. Ne perustuvat todellisuuteen, mutta niitä on muokattu siten, että niiden potilastapaukset eivät ole tunnistettavissa. Teos on  tarkoitettu oppikirjaksi psykoterapeuteille ja psykoterapiaopiskelijoille sekä kaikille lyhytpsykoterapiasta kiinnostuneille.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.