Päivystyskirurgian opas

Paulina Salminen, Jarkko Pajarinen, Matti Tolonen, Ville Äärimaa (toim.)
4., uudistettu painos 2024, 640 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601932
Saatavuus
Tulossa
84,00 €
Päivystyskirurgian oppaan neljäs, uudistettu painos kattaa lähes kaikki aikuisten päivystyskirurgiset tilanteet. Sisällön päivittämisessä huomiota on kiinnitetty erityisesti kiireellisten toimenpiteiden ja tutkimusten ohjeistukseen sekä yleisimpien tapausten toimintalinjojen hyvään hahmottumiseen.

Oppaan painopiste on kirurgisen päivystyspotilaan akuutissa hoidossa. Opasta on uudistettu kautta linjan vastaamaan käyttäjien tarpeita, ja kaikkien artikkelien tiedot on päivitetty. Opas sisältää ajantasaiset, käytännönläheiset ja suomalaisen hoitokäytännön mukaiset toimintaohjeet päivystyskirurgisista tilanteista.

Opas on laadittu kirurgisia päivystyspotilaita hoitavien päivystäjien ja kirurgisia toimenpiteitä tekevien työn tueksi. Tavoitteena on, että oppaan avulla päivystäjä hallitsee äkilliset ja päivystykselliset tilanteet turvallisesti ja kokonaisvaltaisesti niin, että potilaiden diagnostiikka ja akuuttihoito toteutuvat laadukkaasti kaikkina vuorokaudenaikoina. Lisäksi se on hyödyllinen päivystyspotilaita kohtaaville lääkäreille diagnostiikan, läheteperusteiden ja hoitopaikka-arvion tekemisen kannalta.

Tekijät

Päätoimittajat

Salminen Paulina
LT, prof., gastroenterologisen kirurgian ja kirurgian erikoislääkäri, TYKS
Pajarinen Jarkko
LT, dos., ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, HUS
Tolonen Matti
LT, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri, HUS
Äärimaa Ville
LT, dos., ortopedian ja traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri, TYKS

Vastuutoimittajat

Anttila Vesa
Boström Peter
Gunn Jarmo
Kankare Jyrki
Lassus Patrik
Lindahl Jan
Pajarinen Jarkko
Salminen Paulina
Siironen Jari
Snäll Johanna
Söderlund Tim
Tolonen Matti
Vikatmaa Pirkka
Äärimaa Ville

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.