Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus

Antero Heloma, Tellervo Korhonen, Kristiina Patja, Outi Salminen, Klas Winell (toim.)
2022
EAN/tuotenumero
9789523601963
34,00 €
Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus -teoksessa käsitellään monipuolisesti ja käytännönläheisesti tupakka- ja nikotiiniriippuvuuden tunnistamista, tupakoinnin lopettamiseen motivoitumista sekä riippuvuuden hoitoa. Aktiivinen hoito on tärkeää, koska tupakka ja muut nikotiinituotteet ovat alkoholin ohella merkittävimpiä kansanterveyttä heikentäviä ja kuolleisuutta lisääviä päihteitä ja riippuvuutta aiheuttavia aineita. 

Hoitoon liittyen kuvataan motivoivan keskustelun käyttöä hoidon eri vaiheissa, yksilö- ja ryhmähoitoja, vieroituslääkehoitoa, nikotiinikorvaushoitoa sekä eri hoitomuotojen käyttöperiaatteita. Erikseen tarkastellaan tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamista raskauden, psykiatrisen sairauden ja leikkaukseen valmistautumisen yhteydessä. 

Teoksessa käsitellään myös tupakoinnin ehkäisyä ja nuorten tupakointia, nikotiinin farmakologiaa, riippuvuuden neurobiologiaa ja periytymistä, tupakan aiheuttamia sairauksia sekä tupakoinnin ja lääkkeiden yhteisvaikutuksia. Savullisen tupakan rinnalla tarkastellaan mm. sähkösavukkeita, nuuskaa ja kuumennettavia tupakkatuotteita.  

Tapausesimerkit havainnollistavat hyviä toimintatapoja. Lisäksi kirjassa on hyödyllisiä työkaluja tupakkariippuvuuden ja hoitomotivaation kartoittamisen sekä hoidon toteuttamisen tueksi. 

Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus kuuluu Duodecimin oppikirjasarjaan. Teos on suunnattu lääketieteen opiskelijoille ja hoitoalan ammattilaisille. 

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Antero Heloma
LT, työterveyshuollon erikoislääkäri, tupakka-asiantuntija, EU-Taiex

Tellervo Korhonen
FT, dosentti, vanhempi tutkija, Suomen molekyylilääketieteen instituutti (FIMM), Helsingin yliopisto

Kristiina Patja
LT, terveydenhuollon erikoislääkäri, dosentti (kansanterveystiede), terveydenhuollon professori, Helsingin yliopisto

Outi SalminenFaT, dosentti, Farmakologian ja lääkehoidon osasto, Farmasian tiedekunta, Helsingin yliopisto

Klas Winell
LT, yleislääketieteen erikoislääkäri, laatukouluttaja, Conmedic, yksityislääkäri

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.