Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus

Antero Heloma, Tellervo Korhonen, Kristiina Patja, Outi Salminen, Klas Winell (toim.)
1. painos 2022, 288 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601970
Saatavuus
Varastossa
57,00 €
Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus -teoksessa käsitellään monipuolisesti ja käytännönläheisesti tupakka- ja nikotiiniriippuvuuden tunnistamista, tupakoinnin lopettamiseen motivoitumista sekä riippuvuuden hoitoa. Aktiivinen hoito on tärkeää, koska tupakka ja muut nikotiinituotteet ovat alkoholin ohella merkittävimpiä kansanterveyttä heikentäviä ja kuolleisuutta lisääviä päihteitä ja riippuvuutta aiheuttavia aineita.

Hoitoon liittyen kuvataan motivoivan keskustelun käyttöä hoidon eri vaiheissa, yksilö- ja ryhmähoitoja, vieroituslääkehoitoa, nikotiinikorvaushoitoa sekä eri hoitomuotojen käyttöperiaatteita. Erikseen tarkastellaan tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamista raskauden, psykiatrisen sairauden ja leikkaukseen valmistautumisen yhteydessä. 

Tekijät

Antero Heloma: LT, työterveyshuollon erikoislääkäri, tupakka-asiantuntija, EU-Taiex.
Tellervo Korhonen: FT, dosentti, vanhempi tutkija, Suomen molekyylilääketieteen instituutti (FIMM), Helsingin yliopisto.
Kristiina Patja: LT, terveydenhuollon erikoislääkäri, dosentti (kansanterveystiede), terveydenhuollon professori, Helsingin yliopisto.
Outi Salminen: FaT, dosentti, Farmakologian ja lääkehoidon osasto, Farmasian tiedekunta, Helsingin yliopisto.
Klas Winell: LT, yleislääketieteen erikoislääkäri, laatukouluttaja, Conmedic, yksityislääkäri.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.