Hippokrates - Valitut teokset

Marke Ahonen
1. painos 2021, 336 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602274
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 36,00 €
Hinta 25,20 €
Hippokrates, ”lääketieteen isä”, oli jo antiikin aikana legendaarinen hahmo ja lääkärien esikuva. Hänen nimissään säilyneet kirjoitukset vievät meidät 2 400 vuoden takaisiin käsityksiin sairauksien syistä ja hoitokeinoista. Samalla ne vievät meidät elämän perusasioiden äärelle. Ne kertovat ihmisen halusta ymmärtää oman kehonsa rakenteita ja toimintaa sekä kehon suhdetta ympäröivään maailmaan. Ne kertovat myös ihmisen halusta käyttää tätä ymmärrystä kärsimyksen lievittämiseen ja hyvinvoinnin tavoitteluun.

Hippokraattisen lääketieteen vaikutus näkyy yhä esimerkiksi siinä valtavassa määrässä lääketieteellistä sanastoa, jonka olemme antiikin kreikan- ja latinankielisiltä kirjoittajilta perineet. Myös lääkärin rooli, lääkäriin kohdistuvat odotukset ja lääkärintyön pulmatilanteet ovat pysyneet hätkähdyttävän samankaltaisina.

Tähän kirjaan on ensimmäisen kerran suomennettu edustava valikoima Hippokrateen keskeisiä kirjoituksia. Suomennokset on tehty asiantuntevasti suoraan kreikankielisestä alkutekstistä. Kirjoitusten taustoja avataan johdanto-osissa ja selityksissä.


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.