Vapaaksi viiltelystä

Katja Myllyviita
4., uudistettu painos 2021, 248 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602472
Saatavuus
Varastossa
28,00 €
Viiltely ja itsen vahingoittaminen on vahingollinen tapa säädellä ahdistusta tai tuntea edes jotain tunnottomuuden sijaan. Viiltäminen on vain harvoin itsemurhayritys, mutta hoitamattomana se lisää myöhempää itsemurhariskiä. Viiltäminen on keino selviytyä sietämättömältä tuntuvasta tunnetilasta, jotta henkilö voi viiltelyn jälkeen taas toimia normaalisti ja jatkaa elämäänsä. Viiltelijät ovat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Viiltely herättää usein ahdistavia tunteita myös lähipiirissä ja ammattiauttajissa. 

Vapaaksi viiltelystä -kirjan neljäs painos on päivitetty ajan tasalle. Kirja auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon. Viiltelyä lähestytään useilla tavoilla teorian ja esimerkkien kautta. Pääpaino on kuitenkin harjoituksissa, joiden avulla viiltelijä voi päästä eroon riippuvuudestaan ja laajentaa viiltelyn kapeuttamaa elämäänsä.

Kirja auttaa myös läheisiä suhtautumaan kärsivällisemmin niin viiltelijään kuin itseensäkin. Mukana on myös osio psykoterapeuteille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään viiltelijöitä. Kirjan avulla hoitavat tahot voivat tunnistaa hoitosuhteen tyypilliset karikot. Kirja sisältää myös harjoituksia, joiden avulla päästään näiden hoidollisten ongelmien yli. 

Tekijät

Katja Myllyviita on psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti ja kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutti. Hän on toiminut 10 vuotta nuorisopsykiatriassa kliinisenä psykologina, päihdeongelmaisten nuorten parissa, perheneuvolassa sekä ammatinvalintapsykologina. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt yksityisenä psykoterapeuttina, työnohjaajana ja kouluttajana.Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.