Vapaaksi viiltelystä

Katja Myllyviita
4., uudistettu painos 2021, 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602472
Saatavuus
Tulossa
28,00 €
Viiltely ja itsen vahingoittaminen on vahingollinen tapa säädellä ahdistusta tai tuntea jotain tunnottomuuden sijaan. Viiltäminen on vain harvoin itsemurhayritys, mutta hoitamattomana se lisää myöhempää itsemurhariskiä. Viiltäminen on keino selviytyä sietämättömältä tuntuvasta tunnetilasta, jotta henkilö voi viiltelyn jälkeen taas toimia normaalisti ja jatkaa elämäänsä. Viiltelijät ovat eri-ikäisiä ja erilaissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Viiltely herättää ahdistavia tunteita myös lähiympäristössä ja ammattiauttajissa.

Vapaaksi viiltelystä -kirjan tarkoitus on auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon. Viiltelyä lähestytään tässä kirjassa useilla tavoilla teorian ja esimerkkien kautta. Pääpaino on kuitenkin harjoituksissa, joiden avulla viiltelijä voi päästä eroon riippuvuudestaan ja laajentaa viiltelyn kapeuttamaa elämäänsä.

Kirja auttaa myös lähiomaista suhtautumaan kärsivällisemmin niin viiltelijään kuin itseensäkin. Kirjassa on myös osio psykoterapeuteille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään viiltelijöitä. Kirja auttaa hoitavia tahoja tunnistamaan hoitosuhteen tyypilliset karikot. Kirja sisältää myös harjoituksia, joiden avulla päästään näiden hoidollisten ongelmien yli. Kirjan neljäs painos on päivitetty ajan tasalle.

Tekijät

Katja Myllyviita

(s. 1971)

Psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti ja kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutti. Katja Myllyviita on toiminut 10 vuotta nuorisopsykiatriassa kliinisenä psykologina, päihdeongelmaisten nuorten parissa, perheneuvolassa sekä ammatinvalintapsykologina. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt yksityisenä psykoterapeuttina, työnohjaajana ja kouluttajana.

Katja Myllyviita on kirjoittanut Kustannus Oy Duodecimin vuonna 2014 julkaiseman kirjan Vapaaksi viiltelystä,  vuonna 2016 uudelleen ilmestyneen Peace – Selviytymisopas nuorten vanhemmille, vuonna 2016 ilmestyneen teoksen Tunne tunteesi sekä vuonna 2020 ilmestyneen teoksen Häpeän hoito. Hän ollut mukana kirjoittamassa artikkelia ”Nuorten dialektinen käyttäytymisterapia” kirjassa Lasten ja nuorten kognitiiviset ja käyttäytymisterapiat (2018), Kustannus Oy  Duodecim.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.