Vapaaksi viiltelystä

Katja Myllyviita
4., uudistettu painos 2021, 248 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602472
Saatavuus
Varastossa
28,00 €
Viiltely ja itsen vahingoittaminen on vahingollinen tapa säädellä ahdistusta tai tuntea edes jotain tunnottomuuden sijaan. Viiltäminen on vain harvoin itsemurhayritys, mutta hoitamattomana se lisää myöhempää itsemurhariskiä. Viiltäminen on keino selviytyä sietämättömältä tuntuvasta tunnetilasta, jotta henkilö voi viiltelyn jälkeen taas toimia normaalisti ja jatkaa elämäänsä. Viiltelijät ovat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Viiltely herättää usein ahdistavia tunteita myös lähipiirissä ja ammattiauttajissa. 

Vapaaksi viiltelystä -kirjan neljäs painos on päivitetty ajan tasalle. Kirja auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon. Viiltelyä lähestytään useilla tavoilla teorian ja esimerkkien kautta. Pääpaino on kuitenkin harjoituksissa, joiden avulla viiltelijä voi päästä eroon riippuvuudestaan ja laajentaa viiltelyn kapeuttamaa elämäänsä.

Kirja auttaa myös läheisiä suhtautumaan kärsivällisemmin niin viiltelijään kuin itseensäkin. Mukana on myös osio psykoterapeuteille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään viiltelijöitä. Kirjan avulla hoitavat tahot voivat tunnistaa hoitosuhteen tyypilliset karikot. Kirja sisältää myös harjoituksia, joiden avulla päästään näiden hoidollisten ongelmien yli. 

Tekijät

Katja Myllyviita

”Olen toiminut psykologina vuodesta 1999, kognitiivisena psykoterapeuttina vuodesta 2011 ja kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeuttina vuodesta 2020. Olen työskennellyt ammatinvalintapsykologina, perheneuvolassa, päihdetyössä sekä HYKS nuorisopsykiatriassa kliinisenä psykologina ja sisäisten hoitojen koordinaattorina psykososiaalisessa osaamiskeskuksessa. Lisäksi olen pitänyt psykoterapiavastaanottoa, työnohjannut psykoterapeutteja, psykologeja, sosionomeja, sairaanhoitajia ja erityisopettajia, kirjoittanut tietokirjoja, kouluttanut ja luennoinut tietokirjojeni teemoista.”

Vapaaksi viiltelystä -kirjan lisäksi Katja on kirjoittanut Kustannus Oy Duodecimin julkaisemat kirjat Peace – Selviytymisopas nuorten vanhemmille (2016), Tunne tunteesi (2016) ja Häpeän hoito (2020).


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.