Muistisairaan hoidon hyvät käytännöt

Merja Hallikainen, Annikka Immonen, Maiju Jämsä, Sanna Kotisaari, Riitta Mönkäre, Pirkko Pihlakari (toim.)
2., uudistettu painos 2024, 300 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602717
Saatavuus
Tulossa
58,00 €
Muistisairaan hoidon järjestämisessä ja kaikissa hoitotilanteissa lähtökohtana on muistisairaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, yksilöllinen kohtaaminen ja ohjaaminen. Hoidon perusta on säännöllisesti ja aina tarvittaessa päivitettävä kokonaisvaltainen kuntoutumissuunnitelma.

Muistisairaan hoidon hyvät käytännöt -oppaassa kuvataan kuntouttavan, toimintakykyä ylläpitävän hoidon toteuttaminen päivittäisissä toimissa. Hoidon järjestämiseen ja hoitotilanteisiin liittyen käsitellään esimerkiksi muistioireiden tutkimista, hoitopaikan valintaa ja hoitopaikkoja. Muita aiheita ovat muun muassa asuinympäristö, lääkehoito, oikeudellinen ennakointi sekä läheisten osallistaminen ja tukeminen.

Oppaan toisessa, uudistetussa painoksessa sisältö on tarkistettu ja täydennetty. Uusi opas ohjaa ottamaan huomioon sairauden eteneminen Muistisairaan hoito -kirjassa (Duodecim 2019) esitettyjen periaatteiden mukaisesti.

Tekijät

Toimittajat

Merja Hallikainen LT, neurologian erikoislääkäri

Annikka Immonen FM, erikoissairaanhoitaja

Maiju Jämsä  geronomi AMK

Sanna Kotisaari LL, neurologian erikoislääkäri

Riitta Mönkäre FM, erikoissairaanhoitaja, työnohjaaja (STOry)

Pirkko Pihlakari sairaanhoitaja-kätilö, YAMK, seksuaalineuvoja

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.