Masennuksen hoidon hyvät käytännöt

Jukka Kärkkäinen, Aino Kohtala, Jyrki Korkeila, Timo Partonen, Pia Tauriainen (toim.)
1. painos 2024, 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602830
Saatavuus
Tulossa
58,00 €
Opas on laadittu käytännön työn tueksi masennuksen tunnistamiseen, masennuspotilaan kohtaamiseen ja hoidon toteuttamiseen. Masennuksen varhainen tunnistaminen on tärkeää, koska hoidon ennuste on hyvä. Terveydenhuollon ammattilaisten osaamisen ja hyvien hoitokäytäntöjen merkitys korostuu, koska potilaat eivät aktiivisesti hae hoitoa eivätkä tunne hoitomahdollisuuksia.

Oppassa kuvataan hoidon toteutus sairauden eri vaiheissa ja hoitotilanteissa, eri ammattiryhmien välisen sujuvan yhteistyön toimintatavat sekä hoitojärjestelmän työnjako.

Käsiteltyjä hoitomuotoja ovat lääkehoito ja muut biologiset hoidot, psykoterapiat ja muut psykososiaaliset hoidot sekä omahoito. Lisäksi käsitellään muun muassa ovat masennukseen liittyviä akuuttitilanteita itsetuhoisuutta, työkyvyn arviointia ja kuntoutusta sekä läheisten tukemista.

Erikseen tarkastellaan synnytyksen jälkeistä masennusta, lasten, nuorten ja vanhusten masennusta sekä masennustilojen yhteyksiä muihin psyykkisiin ja somaattisiin sairauksiin.

Masennuksen hoidon hyvät käytännöt soveltuu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, opiskelijoille ja opettajille.

Tekijät

Päätoimittaja

Jukka Kärkkäinen LT, OTK

Toimittajat

Aino Kohtala psykologi-psykoterapeutti
Jyrki Korkeila LT prof.
Timo Partonen LT, dos.
Pia Tauriainen TtM

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.