Masennuksen hoidon hyvät käytännöt

Jukka Kärkkäinen, Aino Kohtala, Jyrki Korkeila, Timo Partonen, Pia Tauriainen (toim.)
1. painos 2024, 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602830
Saatavuus
Tulossa
58,00 €

Masennuksen hoidon hyvät käytännöt -opas on laadittu käytännön työn tueksi masennuksen tunnistamiseen, masennuspotilaan kohtaamiseen ja hoidon toteuttamiseen. Masennuksen varhainen tunnistaminen on tärkeää, koska hoidon ennuste on hyvä. Terveydenhuollon ammattilaisten osaamisen ja hyvien hoitokäytäntöjen merkitys korostuu, koska masennukseen usein liittyy toivottomuus ja tuen tarve.

Oppaassa kuvataan hoidon toteutus sairauden eri vaiheissa ja hoitotilanteissa, eri ammattiryhmien välisen sujuvan yhteistyön toimintatavat sekä hoitojärjestelmän työnjako.

Käsiteltyjä hoitomuotoja ovat lääkehoito ja muut biologiset hoidot, psykososiaaliset hoidot sekä omahoito. Lisäksi käsitellään muun muassa masennukseen liittyviä akuuttitilanteita, työkyvyn arviointia ja kuntoutusta sekä läheisten tukemista. Erikseen tarkastellaan synnytyksen jälkeistä masennusta, lasten, nuorten ja vanhusten masennusta sekä masennustilojen yhteyksiä muihin psyykkisiin ja somaattisiin sairauksiin.

Masennuksen hoidon hyvät käytännöt -opas soveltuu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, opiskelijoille ja opettajille.


Tekijät

Päätoimittaja

Jukka Kärkkäinen LT, OTK,  psykiatrian erikoislääkäri

Toimittajat

Aino Kohtala PsT, psykologi, psykoterapeutti

Jyrki Korkeila LT, prof., psykiatrian erikoislääkäri

Timo Partonen LT, tutkimusprofessori, psykiatrian erikoislääkäri

Pia Tauriainen TtM, sairaanhoitaja


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.