Opiskeluterveys

Kristina Kunttu, Anne Komulainen, Silja Kosola, Noora Seilo, Tommi Väyrynen (toim.)
2021
EAN/tuotenumero
9789523603042
42,00 €

Opiskeluterveydenhuollon järjestäminen ja ohjeistus ovat uudistuneet paljon viime vuosina. Tällä hetkellä yli 700 000 nuorta tai nuorta aikuista kattava opiskeluterveydenhuolto ja sen toimintaympäristö on lainsäädännön ansiosta entistä vakiintuneempaa. Opiskelijoiden terveydestä, hyvinvoinnista ja opiskelukyvystä huolehtiminen ei ole vain terveydenhuollon ammattilaisten tehtävä, vaan siihen tarvitaan laajaa yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijajärjestöjen kanssa.

Opiskeluterveys-teoksen alussa tarkastellaan opiskelijajoukon moninaisuutta sekä nuoren ja nuoren aikuisen psyykkistä ja psykososiaalista kehitystä ja elämänvaiheen haasteita eri näkökulmista. Toisessa osassa kuvataan opiskeluterveydenhuollon tavoitteet ja tehtävät sekä oppilaitosten ja opiskelijajärjestöjen toiminta ja roolit hyvinvointityössä. Teoksessa käsitellään myös opiskelijoiden terveyden ja opiskelukyvyn edistämistä niin yhteisöllisenä kuin yksilöllisenä toimintana. Lopuksi käydään läpi opiskelijoiden yleisiä ja erityisiä terveysongelmia keskittyen aiempaa painosta enemmän mielenterveyteen.

Opiskeluterveys on suunnattu erityisesti terveydenhuollon sekä oppilaitosten työntekijöille. Se soveltuu hyvin myös opiskelijajärjestöissä toimiville, muille opiskelijoiden hyvinvointityöhön osallistuville sekä päättäjille.

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.


Tekijät

Kristina Kunttu LT, terveyden edistämisen dosentti, nuorisolääketieteen erityispätevyys.

Anne Komulainen HLL, EHL, vastaavan hammaslääkärin erityispätevyys, terveydenhuollon tietotekniikan erityispätevyys, Master of Quality.

Silja Kosola LT, yleislääketieteen erikoislääkäri, nuorisolääketieteen erityispätevyys, nuorisolääketieteen dosentti.

Noora Seilo LL , nuorisolääketieteen erityispätevyys, evl terveydenhuolto.

Tommi Väyrynen LL, psykiatrian erikoislääkäri, terveydenhuollon erikoislääkäri, psykoterapeutti, päihdelääketieteen erityispätevyys.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.