Verensiirto-opas

Eeva-Riitta Savolainen, Tomi Koski, Susanna Sainio, Katja Salmela, Anri Tienhaara, Meri Vuolle (toim.)
2., uudistettu painos 2023, 254 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603073
Saatavuus
Varastossa
59,00 €

Verensiirto-oppaassa kuvataan verensiirtoketjun toiminta alkaen verivalmisteen valinnasta aina turvallisen verensiirron toteutukseen saakka. Toisessa, uudistetussa painoksessa sisältö on tarkistettu kauttaaltaan.

Oppaan sisältämät ohjeistukset ja suositukset yhtenäistävät verensiirtohoidon käytäntöjä Suomessa. Selkeä työnjako ja saumaton yhteistyö verensiirtoketjun osapuolten välillä luo edellytykset turvalliselle verensiirtohoidolle.

Verensiirto-oppaassa kuvataan verensiirtoimmunologian peruskäsitteet, laboratoriossa tehtävät verensiirtotutkimukset, verensiirtoon varautuminen ja verensiirron toteutus. Myös erityistilanteet otetaan huomioon. Lisäksi oppaassa käsitellään verensiirtoihin liittyviä haittavaikutuksia ja veriturvatoimintaa.

Opas on kirjoitettu Suomen yliopistosairaaloiden verikeskusten lääkäreiden, SPR Veripalvelun asiantuntijoiden ja verensiirtohoitoa toteuttavien lääkäreiden yhteistyönä. Se on laadittu käytännön työn tueksi sairaaloiden verikeskuksille ja verensiirtohoitoa toteuttaville hoitoyksiköille. Opas tarjoaa kattavasti tietoa verensiirtohoidosta, ja se on hyödyllinen sairaaloissa ja laboratorioissa työskenteleville lääkäreille sekä hoito- ja muulle henkilökunnalle.

Tekijät

Päätoimittaja
Eeva-Riitta Savolainen LKT, dos., NordLab

Toimittajat
Tomi Koski LL, Fimlab
Susanna Sainio LT, dos., SPR Veripalvelu
Katja Salmela LT, HUS Diagnostiikkakeskus
Anri Tienhaara LT, Tyks Laboratoriot
Meri Vuolle LL, ISLAB

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.