Verensiirto-opas

Eeva-Riitta Savolainen, Tomi Koski, Susanna Sainio, Katja Salmela, Anri Tienhaara, Meri Vuolle (toim.)
2., uudistettu painos 2022, n. 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603073
Saatavuus
Tulossa
59,00 €

Verensiirto-oppaassa kuvataan verensiirtoketjun toiminta alkaen verivalmisteen valinnasta aina turvallisen verensiirron toteutukseen saakka. Toisessa painoksessa sisältö on tarkistettu kauttaaltaan.

Oppaan sisältämien ohjeistusten ja suositusten tavoitteena on yhtenäistää verensiirtohoidon  käytäntöjä Suomessa. Selkeä työnjako ja saumaton yhteistyö verensiirtoketjun eri osapuolten välillä luo edellytykset turvalliselle verensiirtohoidolle.

Verensiirto-oppaassa käsitellään verensiirtoimmunologian peruskäsitteet, laboratoriossa tehtävät verensiirtotutkimukset, verensiirtoon varautuminen ja  verensiirron toteutus eritystilanteet huomioon ottaen. Lisäksi käsitellään verensiirtoihin liittyviä haittavaikutuksia ja veriturvatoimintaa.

Opas on kirjoitettu Suomen yliopistosairaaloiden verikeskusten lääkäreiden, SPR Veripalvelun asiantuntijoiden ja verensiirtohoitoa toteuttavien lääkäreiden yhteistyönä. Se on laadittu käytännön työn tueksi sairaaloiden verikeskuksille ja verensiirtohoitoa toteuttaville hoitoyksiköille. Verensiirtohoidon kattavana tietolähteenä opas on hyödyllinen sairaaloissa ja laboratorioissa työskenteleville lääkäreille sekä hoito- ja muulle henkilökunnalle.

Oppaan päivittyvä verkkoversio ilmestyy Terveysportissa (www.terveysportti.fi).

Tekijät

Päätoimittaja
Eeva-Riitta Savolainen LKT, dos., NordLab

Toimittajat
Tomi Koski LL, Fimlab
Eija Mahlamäki LL, ISLAB
Susanna Sainio LT, dos., SPR Veripalvelu
Katja Salmela LT, HUSLAB
Anri Tienhaara LT, Tykslab

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.