Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia

Heikki Ruskoaho, Jukka Hakkola, Anu Kantele, Esa Korpi, Eeva Moilanen, Petteri Piepponen, Jaana Rysä, Eriika Savontaus, Olli Tenhunen (toim.)
2023
EAN/tuotenumero
9789523603080
103,00 €
Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia perehdyttää lääkeaineiden ja muiden kemiallisten aineiden vaikutusmekanismeihin ja vaikutuksiin. Helmikuussa 2023 avatussa päivityksessä sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon käytettävien lääkkeiden osuus on uudistunut merkittävästi. Maaliskuussa päivitys täydentyy kauttaaltaan uudistetulla syöpälääkkeet-osuudella. 

Lääkeaineiden lisäksi tässä teoksessa käsitellään elimistön säätelyjärjestelmiä ja sairauksien patofysiologisia perusteita. Lääkeaineita koskeva tieto voidaan syvällisesti ymmärtää ja soveltaa käytäntöön vain, kun yhdistetään sairauden etiologiset tiedot, mekanismit ja oireet lääkeaineiden vaikutusmekanismeihin ja vaikutuksiin.

Lääkeaineita koskevissa luvuissa käsitellään sairauskohtaisesti lääkkeiden käyttöaiheita ja haittoja. Teos tukee lääkkeiden tarkoituksenmukaista, oikeaa ja turvallista käyttöä.

Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia on laadittu käsi- ja oppikirjaksi lääkäreille, terveydenhuoltoalalla, apteekeissa ja lääketeollisuudessa työskenteleville sekä alan opiskelijoille. 

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Päätoimittajat
Heikki Ruskoaho, farmakologian ja lääkekehityksen professori, Helsingin yliopisto, Helsingin yliopisto
Jukka Hakkola, farmakologian professori, Oulun yliopisto

Toimittajat
Anu Kantele, infektiosairauksien professori, Helsingin yliopisto
Esa Korpi, farmakologian professori, Helsingin yliopisto
Eeva Moilanen, farmakologian professori, Tampereen yliopisto
Petteri Piepponen, yliopiston lehtori, Helsingin yliopisto
Jaana Rysä, lääkeainetoksikologian professori, Itä-Suomen yliopisto
Eriika Savontaus, farmakologian ja lääkehoidon apulaisprofessori, Turun yliopisto
Olli Tenhunen, ylilääkäri, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus, Fimea

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.