Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia

Heikki Ruskoaho, Jukka Hakkola, Anu Kantele, Esa Korpi, Eeva Moilanen, Petteri Piepponen, Jaana Rysä, Eriika Savontaus, Olli Tenhunen (toim.)
2023
EAN/tuotenumero
9789523603080
103,00 €
Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia perehdyttää lääkeaineiden ja muiden kemiallisten aineiden vaikutusmekanismeihin ja vaikutuksiin. Vuoden 2023 julkaistun päivityksen yhteydessä teoksen koko sisältö on ajantasaistettu. Syöpälääkkeitä,  lääkeaineiden kehittämistä sekä uusia terapeuttisia  mahdollisuuksia käsittelevät osuudet uudistuneet kauttaaltaan. Myös toksikologian osuus on päivittynyt merkittävästi.

Lääkeaineiden lisäksi tässä teoksessa käsitellään elimistön säätelyjärjestelmiä ja sairauksien patofysiologisia perusteita. Lääkeaineita koskeva tieto voidaan syvällisesti ymmärtää ja soveltaa käytäntöön vain, kun yhdistetään sairauden etiologiset tiedot, mekanismit ja oireet lääkeaineiden vaikutusmekanismeihin ja vaikutuksiin.

Lääkeaineita koskevissa luvuissa käsitellään sairauskohtaisesti lääkkeiden käyttöaiheita ja haittoja. Teos tukee lääkkeiden tarkoituksenmukaista, oikeaa ja turvallista käyttöä.

Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia on laadittu käsi- ja oppikirjaksi lääkäreille, terveydenhuoltoalalla, apteekeissa ja lääketeollisuudessa työskenteleville sekä alan opiskelijoille. 

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Päätoimittajat
Heikki Ruskoaho, farmakologian ja lääkekehityksen emeritusprofessori, Helsingin yliopisto
Jukka Hakkola, farmakologian professori, Oulun yliopisto

Toimittajat
Anu Kantele, infektiosairauksien professori, Helsingin yliopisto
Esa Korpi, farmakologian emeritusprofessori, Helsingin yliopisto
Eeva Moilanen, farmakologian professori, Tampereen yliopisto
Petteri Piepponen, yliopiston lehtori, Helsingin yliopisto
Jaana Rysä, lääkeainetoksikologian professori, Itä-Suomen yliopisto
Eriika Savontaus, farmakologian ja lääkehoidon professori, Turun yliopisto
Olli Tenhunen, ylilääkäri, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus, Fimea

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.