Potilaan ja lääkärin yhteistyö - Parantavan hoitosuhteen ytimessä

Harry Köhler
1. painos 2022, n. 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603172
Saatavuus
Tulossa
36,00 €
Kirja sisältää tutkimukseen perustuvaa tietoa siitä, millaista on potilaan ja lääkärin hyvä vuorovaikutus ja miten potilas ja lääkäri voivat yhdessä työskennellä potilaan terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi. Lääkärin vastaanotolle meneminen on potilaalle aina merkityksellinen, mutta myös herkkä tilanne. Terveydenhuollolle lääkärin ja potilaan kohtaaminen on koko toiminnan avaintilanne.

Potilaan ja lääkärin suhdetta voidaan luonnehtia hoitokumppanuudeksi, jossa molemmilla on yhteinen tavoite, potilaan terveyden edistäminen ja sairauden hoito. Siihen tarvitaan molempien tietoja, kokemuksia ja tekoja. Hyvä potilaan ja lääkärin suhde parantaa sairauksia ja lisää hyvinvointia.

Potilaalla on saatavilla netissä suunnattomasti terveyttä ja sairautta koskevaa tietoa. Sen ansiosta keskustelu lääkärin kanssa vastaanotolla on potilaalle uudenlainen mahdollisuus. Lääkäri on kohtaamisessa lääketieteen asiantuntija ja auktoriteetti. Potilas puolestaan tietää elämästään ja arjestaan enemmän kuin kukaan muu. Parhaassa hoidossa on viime kädessä kysymys lääketieteellisen tiedon yhteensovittamisesta potilaan elämään ja arkeen. 

Kirja on tarkoitettu kaikille potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Se toivottavasti herättää keskustelua, josta kaikki oppivat. 

Tekijät

Harry Köhler on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori ja kauppatieteiden maisteri. Hän toimii terveydenhuollon viestinnän tutkijana ja kehittäjänä.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.