Potilaan ja lääkärin yhteistyö - Parantavan hoitosuhteen ytimessä

Harry Köhler
1. painos 2022, 156 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603172
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 36,00 €
Hinta 25,20 €
Potilaan ja lääkärin yhteistyö – Parantavan hoitosuhteen ytimessä sisältää tutkimukseen perustuvaa tietoa siitä, millaista on potilaan ja lääkärin hyvä vuorovaikutus ja miten potilas ja lääkäri voivat yhdessä työskennellä potilaan terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi. 

Potilaan ja lääkärin suhdetta voidaan luonnehtia hoitokumppanuudeksi, jossa molemmilla on yhteinen tavoite: potilaan terveyden edistäminen ja sairauden hoito. Siihen tarvitaan molempien tietoja, kokemuksia ja tekoja.

Potilaalla on saatavilla internetissä runsaasti terveyttä ja sairautta koskevaa tietoa. Sen ansiosta keskustelu lääkärin kanssa vastaanotolla on potilaalle uudenlainen mahdollisuus. Lääkäri on kohtaamisessa lääketieteen asiantuntija ja auktoriteetti. Potilas puolestaan tietää elämästään ja arjestaan enemmän kuin kukaan muu. Parhaassa hoidossa on viime kädessä kysymys lääketieteellisen tiedon yhteensovittamisesta potilaan elämään ja arkeen. 

Kirja on tarkoitettu kaikille potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Se toivottavasti herättää keskustelua, josta kaikki oppivat. 

Tekijät

Harry Köhler on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori ja kauppatieteiden maisteri. Hänen väitöskirjansa ”Hoitava viestintä” koskee lääkärin vaikuttavaa viestintää potilaskohtaamisessa. Köhler toimii terveydenhuollon viestinnän tutkijana ja kehittäjänä. Turun yliopistossa hän vetää kansanterveystieteen alaan kuuluvaa vaikuttavan potilasviestinnän opetus- ja tutkimushanketta.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.