Terveet jalat

Minna Stolt, Jyri Lepistö, Riitta Saarikoski, Petri Väyrynen (toim.)
7., uudistettu painos 2023, 452 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603271
Saatavuus
Varastossa
42,00 €
Terveet jalat on käytännönläheinen ja monipuolinen opas jalkaterveydestä. Hyvä jalkaterveys tukee yleisterveyttä ja toimintakykyä sekä elämän aktiivisuutta. Jalkaterveyden perusta on oikein ja säännöllisesti toteutuva jalkojen omahoito, asiantuntijahoidon tarpeen tunnistaminen ja oikea-aikainen hoitoon hakeutuminen.

Jalkojen omahoitoon kuuluu päivittäisestä jalkahygieniasta huolehtiminen, jalkojen päivittäinen pesu ja kuivaus sekä jalkaterien ja säärien rasvaaminen. Omahoitoon sisältyvät myös varpaankynsien lyhentäminen, jalkojen ja koko kehon hyvinvointia tukevat, sopivan kokoiset kengät ja sukat, monipuolinen liikunta ja harjoitteet, jalkojen kunnon säännöllinen tarkistaminen sekä lievien jalkavaivojen hoito.

Terveet jalat -kirjan 7. painoksessa sisältö ja rakenne on uudistettu kauttaaltaan. Lasten ja nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden jalkaterveyttä sekä jalkaterveyden ammattilaisten osaamista kuvataan aiempaa laajemmin. Uutena aihepiirinä mukana on urheilevan ja aktiivisesti liikkuvan jalkaterveys.

Terveet jalat on hyödyllinen kaikille jalkaterveydestä kiinnostuneille. Opas perustuu Jalkaterveys-oppikirjaan (Duodecim).Tekijät

Minna Stolt, yliopisto-opettaja, Turun yliopisto, hoitotieteen laitos 2006‒; terveystieteiden tohtori; terveysalan opettajan pedagoginen pätevyys; jalkaterapeutti (AMK).

Jyri Lepistö, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Riitta Saarikoski, jalkaterapian lehtori (emerita), Metropolia ammattikorkeakoulu ja sen edeltäjissä 1996‒2011; fysioterapian opettaja; sairaanhoidonopettaja; terveydenhuollon maisteri; jalkaterapeutti (AMK); lymfaterapeutti. 

Petri Väyrynen, fysioterapeutti, yrittäjä, Aktiivi Fysioterapia Tampere Oy; terveystieteiden maisteri, erikoistunut jalkaterä- ja alaraajafysioterapiaan

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.