Toipumisorientaatio ja ratkaisukeskeisyys lyhytpsykoterapiassa

Sirkku Ruutu, Hilkka Putkisaari (toim.)
1.-2. painos 2023, 226 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603301
Saatavuus
Varastossa
82,00 €

Toipumisorientaatio ja ratkaisukeskeisyys lyhytpsykoterapiassa -kirja esittelee terapiasuuntauksen, jonka  taustalla on käsitys ihmisestä oman elämänsä ja tervehtymisprosessinsa aktiivisena toimijana, joka asettaa omista tarpeistaan käsin tavoitteensa omalle hyvinvoinnilleen.

Toipumisorientaation ja ratkaisukeskeisyyden keskiössä ovat asiakkaan voimavarat, osallisuus, toiveikkuus, merkityksellisyyden kokemus, myönteiset tunteet ja positiivinen mielenterveys. Tämän terveyttä edistävän ajattelumallin mukaan riittävän hyvää elämää voi elää sairaudesta huolimatta. Tässä viitekehyksessä henkilökohtainen toipumisprosessi integroituu osaksi mielekästä elämäntarinaa ja tuottaa tyydytystä sairauden asettamista rajoituksista huolimatta.

Kirjan kohderyhmää ovat psykiatrinen ammattikunta, hoitajat ja lääkärit sekä psykologit ja psykoterapeutit. Myös muut kuin terveydenhuollon ammattihenkilöt, jotka tekevät matalan kynnyksen psykososiaalista tukityötä, hyötyvät kirjaan perehtymisestä.  

Tekijät

Sirkku Ruutu (psykologi PsM, KM) ja Hilkka Putkisaari (KM, sosionomi) ovat kumpikin opettajia (KM), ratkaisukeskeisiä kouluttajapsykoterapeutteja ja kognitiivisia lyhytpsykoterapeutteja.

Sirkku on Siria Koulutus- ja kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja. Hän toimii koulutusjohtajana useissa kesäyliopistojen kanssa yhteistyössä toteutettavissa lyhytterapeuttikoulutuksissa. Sirkku on myös opettanut Oulun ja Turun yliopistossa ratkaisukeskeisiä psykoterapeutteja. Lyhytterapiakoulutusten lisäksi hän kouluttaa työnohjaajia, sovittelijoita ja ammatti-coacheja.  
Sirkku on kirjoittanut useita ohjausalan tietokirjoja. Hän on oman alansa pioneeri ratkaisukeskeisen psykoterapian, työnohjauksen ja coachingin saralla.

Hilkka on psykoterapian moniosaaja. Hän on taidepsykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja kliininen seksologi (NACS), sekä tunnekeskeinen paripsykoterapeutti (ICEEFT). Psykoterapiatyönsä lisäksi hän toimii Sirian lyhytterapeutti- ja taideterapiakouluttajana. Hän toimii luennoitsijana ja kouluttajana myös useissa kansainvälisissä terapia-alan koulutuksissa.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.