Kun lapsi on lihava - Lastenlääkärin opas vanhemmille

Nina Kaseva
1. painos 2022, 176 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603318
Saatavuus
Varastossa
32,00 €
Joka neljäs poika ja joka viides tyttö Suomessa on ylipainoinen tai lihava. Lapset kohtaavat ennakkoluuloja ja kiusaamista ylipainon vuoksi. Jo lapsilla ja nuorilla vaikea lihavuus voi myös aiheuttaa vakavia sairauksia, kuten rasvamaksan, kakkostyypin diabeteksen tai kohonneen verenpaineen. Kolesteroli nousee lapsellakin. Pelissä on lapsen terveys.

Kun lapsi on lihava on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja lasten ja nuorten lihavuudesta ja sen hoidosta. Se ei ole laihdutuskirja, vaan kirjassa lastenlääkäri kertoo, miksi lihavuus on lapsellakin pitkäaikaissairaus ja miksi lapsen lihavuus vaatii meiltä aikuisilta toimia. Lapselle ei tehdä painosta numeroa, vaan vanhemmille annetaan eväät, joilla turvata lapsen ja nuoren terveys sekä matka terveeksi aikuiseksi.

Lihavan lapsen tai nuoren riski kasvaa lihavaksi aikuiseksi on moninkertainen verrattuna normaalipainoiseen ikätoveriin. Lihavuus on varsin pysyvää, ja mitä vaikeampi lapsen lihavuus on, sitä todennäköisemmin se aiheuttaa sairauksia jo lapsuudessa. Siksi lapsen lihavuutta on yhtä tärkeää hoitaa kuin muitakin lapsen sairauksia.


Tekijät

Nina Kaseva
Lastenlääkäri ja lääketieteen tohtori. Nina Kaseva tutkii elintapojen vaikutuksia terveyteen ja sairauteen, mm. elämän alkuvaiheiden ja keskosena syntymisen vaikutuksia lapsen myöhempään terveyteen. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus syömishäiriöstä kärsivien nuorten hoidosta. Hän työskentelee lastenlääkärinä yksityisvastaanotolla pääkaupunkiseudulla. Nina Kaseva hoitaa vastaanotolla vauvoja, lapsia, nuoria ja nuoria aikuisiakin, joista monella on ylipainoa tai lihavuutta.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.