Johtaminen lääkärin työnä

Hanna Pelttari, Kaisla Lahdensuo, Minna Kaila
1. painos 2023, 154 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603769
Saatavuus
Varastossa
42,00 €

Lääkärijohtajien tarinoita ja oivalluksia

Johtaminen lääkärin työnä tarkastelee johtamista ja johtajuutta lääkärin näkökulmasta. Kirjaa varten on haastateltu 12 lääkärijohtajaa. Siinä kuvataan valmiuksia, valintoja, tunteita ja kehittymistä, joita johtajat kohtaavat terveydenhuollon toimialalla. Teemoja käsitellään kokemuksellisen ja reflektiivisen kerronnan kautta liittäen kokemuksiin taustoja ja teorioita sisältävät johdannot tai osiot.   

Kirja on kokoelma henkilökohtaisia kokemuksia, näkemyksiä, tarinoita ja oivalluksia. Tavoitteena on tarjota pohdittavaa eri alojen lääkärijohtajille, ja esitellä vain lyhyesti johtamisen oppeja, teorioita, tai erilaisia johtamisjärjestelmiä. Lyhyt kirjallisuuslista johdattaa jatko-opintoihin.

Kirja on tarkoitettu kaikille lääkäreille, lääketieteen opiskelijoille, mutta myös muille johtamisen urapoluista kiinnostuneille. Kirja toimii vertaisapuna niille, jotka työssään kokevat samankaltaisia asioita, ja mentorina niille, jotka harkitsevat lääkärijohtajan uraa. 


Tekijät


Hanna Pelttari on syöpätautien ja sisätautien erikoislääkäri, LT, ja on suorittanut myös terveydenhuollon erikoislääkärin koulutuksen. Hän on tehnyt ja nähnyt lääkärin työtä ja terveydenhuollon johtamista sairaaloissa, yksityisellä sektorilla, valtion virkamiehenä ja lääketeollisuudessa. Hän toimii Kustannus Oy Duodecimissa koordinoivana päätoimittajana.    

Kaisla Lahdensuo on psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri sekä eMBA:n suorittanut sosiaalipsykiatrian dosentti. Hänellä on 15 vuoden johtamiskokemus julkisesta erikoissairaanhoidosta, yksityisistä terveyspalveluista sekä terveysalan startupeista. Hän toimii Mehiläisessä lääketieteellisenä johtajana sekä tulosvastuullisena yksikönjohtajana.   

Minna Kaila on professori ja kolmen alan erikoislääkäri. Hän oli erikoistuvien lääkärien ja hammaslääkärien johtamiskoulutuksen vetäjä, vetää nyt Lääkäriliiton johtamiskoulutusohjelmaa ja on Duodecimin puheenjohtaja. Jatkuva ammatillinen koulutus ja kehittyminen, mentorointi, kirjoittaminen sekä ihmiset ovat Minnan innoituksen lähteet.  

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.