Johtaminen lääkärin työnä

Hanna Pelttari, Kaisla Lahdensuo, Minna Kaila
1. painos 2023, 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603769
Saatavuus
Tulossa
42,00 €
Kirja tarkastelee johtamista ja johtajuutta lääkäriyden näkökulmasta. Kirjaa varten on haastateltu 12 lääkärijohtajaa. Siinä kuvataan valmiuksia, valintoja, tunteita ja kehittymistä, joita johtamaan ryhtyvä kohtaa terveydenhuollon toimialalla. Teemoja käsitellään kokemuksellisen ja reflektiivisen kerronnan kautta liittäen kokemuksiin taustoja ja teorioita sisältävät johdannot tai osiot.   

Kirja on kokoelma henkilökohtaisia kokemuksia, näkemyksiä, tarinoita ja oivalluksia. Tavoitteena on tarjota näkymiä erilaisten lääkärijohtajien pohdintoihin ja arkeen, ja esitellä vain lyhyesti johtamisen oppeja, teorioita, tai erilaisia johtamisjärjestelmiä. Lyhyt kirjallisuuslista johdattaa jatko-opintohaluisia.

Kirja on tarkoitettu kaikille lääkäreille, lääketieteen opiskelijoille, mutta myös muille johtamisen urapoluista kiinnostuneille. Kirja toimii vertaisapuna niille, jotka työssään kokevat samankaltaisia asioita, ja mentorina niille, jotka hakevat ja pohtivat omaa askeltaan johtamiseen. 


Tekijät


Hanna Pelttari on syöpätautien ja sisätautien erikoislääkäri ja LT. Hän on tehnyt ja nähnyt lääkärin työtä ja terveydenhuollon johtamista monilla sektoreilla ja monesta, mukaan lukien koulutuksen, näkökulmasta. Tällä hetkellä hän toimii Kustannus Oy Duodecimissa koordinoivana päätoimittajana. 

Kaisla Lahdensuo on psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri sekä eMBA:n suorittanut sosiaalipsykiatrian dosentti. Hänellä on 15 vuoden johtamiskokemus julkisesta erikoissairaanhoidosta, yksityisistä terveyspalveluista sekä terveysalan startupeista. Hän toimii Mehiläisessä lääketieteellisenä johtajana.

Minna Kaila on professori ja kolmen alan erikoislääkäri. Hänen tutkimuskohteisiinsa kuuluvat nuorison terveyspalvelut, suun terveydenhuolto sekä digitalisaatio. Tieteen innostamana häneltä syntyy blogitekstejä. Minnan johtamiskokemusta rikastavat Lääkäriliiton johtamiskoulutusohjelman vetovastuu ja Duodecimin puheenjohtajuus.


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.