Mustasukkaisuus

Katja Myllyviita
1. painos 2023, 274 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603943
Saatavuus
Varastossa
34,00 €

Mustasukkaisuutta lähestytään tässä kirjassa kognitiivisen psykologian, kehityspsykologian ja evoluutiopsykologian viitekehyksistä.

Kirja rakentuu siten, että kirjan alkupuoli käsittelee rakkautta ja kiintymyssuhteen vaikutusta parisuhteen laatuun, mustasukkaisiin ajatuksiin liittyvää murehtimista, läheisriippuvuutta sekä näiden hoitoa. Kirjan keskellä on harjoituksia mustasukkaisuuden ja vihan hallintaan. Kirjan lopussa käsitellään mustasukkaisuuden synkempää puolta, väkivallan erilaisia muotoja ja persoonallisuuden piirteitä, joihin liittyy kohonnut väkivallan riski.

Kirja auttaa sinua tunnistamaan, milloin mustasukkaisuus on harmiton osa tunne-elämää ja milloin varoituskellojen tulisi soida. Kirjan luettuasi ymmärrät paremmin mustasukkaisuuden ilmenemismuotojen moninaisuutta, tunnistat paremmin tilanteet, joissa mustasukkaisuutta kannattaa hoitaa sekä tilanteet, joissa mustasukkaisuus on vain ongelmien jäävuoren huippu. Tuolloin mustasukkaisuuden hoitoa tärkeämpää on turvaan hakeutuminen.

Kirja on suunnattu lukijoille, jotka kärsivät liiallisesta mustasukkaisuudesta tai kumppanin oikeuttamattomasta mustasukkaisuudesta. Kirja soveltuu myös terveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisille, joiden asiakkaat kokevat parisuhteessaan mustasukkaisuutta, kontrollointia ja väkivallan uhkaa.


Tekijät

Katja Myllyviita on psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti ja kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutti. Hän on toiminut 10 vuotta nuorisopsykiatriassa kliinisenä psykologina, päihdeongelmaisten nuorten parissa, perheneuvolassa sekä ammatinvalintapsykologina. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt yksityisenä psykoterapeuttina, työnohjaajana ja kouluttajana.

Katja Myllyviita on kirjoittanut aiemmin tietokirjat Häpeän hoito (2020), Tunne tunteesi (2016), Vapaaksi viiltelystä (2014) ja Peace – Selviytymisopas nuorten vanhemmille (2012) sekä ollut mukana kirjoittamassa artikkelia ”Nuorten dialektinen käyttäytymisterapia” kirjaan Lasten ja nuorten kognitiiviset ja käyttäytymisterapiat (2018). Tietokirjat ovat Kustannus Oy Duodecimin julkaisemia.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.