Planetaarinen ruokavalio & elämäntapa

Hanna Haveri, Soili Soisalo ja Eeva Voutilainen
1. painos 2023, 192 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523604186
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 34,00 €
Hinta 23,80 €
Planetaarinen ruokavalio & elämäntapa kertoo tärkeimmät asiat planetaarisesta ruokavaliosta ja siitä, miten se liittyy kokonaiseen elämäntapaan. Käytännöllinen näkökulma, luontovinkit ja ruokaohjeet innostavat lukijaa tiellä uuteen, terveellisempään elämään.

Kirja perustuu kansainvälisten tutkijaryhmien julkaisuihin planetaarisesta ruokavaliosta ja terveyskäsityksestä. Terveyden edistämisen lisäksi ruokavalion tavoite on turvata ruuan riittävyys maailmanlaajuisesti ja vähentää ruuantuotannon ympäristövaikutuksia. Planetaarisen terveyskäsityksen tavoite on, että ihminen ja ympäröivä luonto voivat hyvin.

Ihmiskunnan terveys riippuu luonnonjärjestelmien tilasta. Voimme vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin omilla elämäntavoillamme. Kaikkien panos on tärkeä, kun tiedetään, että ilmastonmuutos ja luontokato etenevät vauhdilla. Useilla pienillä valinnoilla saat jo paljon aikaan. Kirjan ruokaohjeiden avulla pääset hyvin alkuun. Ruokaohjeisiin on löytynyt vanhoja hyviä ideoita perinteisestä suomalaisesta keittiöstä ja makuja maailmalta. 


Tekijät

Hanna Haveri
LKT, neurologian erikoislääkäri, planetaarisen terveyden lääkäri, Päijät-Sote.
Haveri on neurologian erikoislääkäri ja on toiminut syksystä 2021 Suomen ensimmäisenä planetaarisen terveyden lääkärinä Päijät-Sotessa. Hän on tutkinut urallaan muun muassa ruuansulatuskanavan toimintaa, ja on erityisen kiinnostunut luonnon monimuotoisuuden sairauksia ehkäisevästä vaikutuksesta. Luonto on osa hänen arkeaan ja vapaa-aika kuluu muun muassa mehiläishoidon parissa.
 
Eeva Voutilainen
ETL, ravitsemustiede, yliopisto-opettaja, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto, Helsingin yliopisto
Voutilainen opettaa yliopistossa ravitsemustiedettä, ja on useiden oppikirjojen ja tietokirjojen tekijä. Hän on pitkän uransa aikana perehtynyt erityisesti kasvissyönnin terveysvaikutuksiin, ruokavalioiden koostamiseen ja ravitsemusfysiologiaan. Vapaa-aikanaan hän hoitaa kasviviljelmiään siirtolapuutarhassa.
 
Soili Soisalo
MMM, ravitsemustiede, ruuan ja ravitsemuksen erikoistoimittaja
Soisalon työhön kuuluu terveyslehtien artikkelien sekä tieto- ja oppikirjojen kirjoittaminen. Ruokatoimittajana pitkään työskennellessään hän on kehittänyt ainutlaatuisen tavan yhdistää ravitsemustieto herkullisiin ja maistuviin ruokaohjeisiin. Hänen kiinnostuksensa Pohjolan lähiruokaan on jatkunut jo vuosia, ja sitä tukee kotipuutarhan hoito, luonnonantimien kerääminen sekä luonnossa liikkuminen.


Teoksesta muualla

”Olipa iloinen yllätys! Kirja osuu todella tärkeään hetkeen. Planetaarinen ruokavalio & elämäntapa on paitsi hyvin, vetävästi ja todella ymmärrettävästi kirjoitettu myös upeasti kuvitettu ja hyvin käytännöllinen. Kirja sopii kenelle tahansa luettavaksi tai oikeastaan jokaisen pitäisi lukea se – olipa terveydenhuollon ammattilainen, poliitikko, hallinnon virkamies tai rivikansalainen. Myös erilaisten ammattilaisten koulutuksen osaksi kirja pitää saada.”

Tari Haahtela LKT, prof.

Lue myös Suomen luonnonsuojeluliiton Luonnonsuojelija-lehden juttu Mikä ihmeen planetaarinen terveys?

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.