Kun lapsi ei syö - Lastenlääkärin opas vanhemmille

Nina Kaseva
1. painos 2023, 240 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523604537
Saatavuus
Varastossa
29,00 €

Kun lapsi ei syystä tai toisesta syö odotusten mukaan, herää vanhemmassa hätä ja huoli. Miksi lapsi ei syö oikein ja riittävästi ja miten tähän tulisi reagoida? Mitä teen väärin? Lapsen syömishäiriö tai syömiseen liittyvät vaikeudet aiheuttavat perheessä haasteita. Syöminen ja syöttäminen on vuorovaikutusta, ja lapsen syömishäiriö on aina vuorovaikutusongelma, joka koskettaa koko perhettä.

Kun lapsi ei syö -kirjassa kokenut lastenlääkäri kertoo, miten vanhempien tulisi reagoida lasten syömiseen liittyvään oireiluun ja mistä on apua. Lasten syömisongelmat helpottuvat yleensä iän myötä, ja sitä odotellessa on paljon, mitä vanhempi voi tehdä lapsen syömisen sujuvoittamiseksi. Kirjassa käsitellään syömiseen liittyviä tavallisia oireita ja ongelmia imeväisillä ja lapsilla sekä annetaan vanhemmille vinkkejä ja ohjeita, joilla tukea lasta syömispulmien ilmetessä. Terveydenhuollon ammattilaisilta saa apua, tukea ja neuvoja, kotona vanhemmat toimivat lapsen kuntouttajina ja syömisen valmentajina.

Tekijät

Lastenlääkäri Nina Kaseva on lääketieteen tohtori ja kahden jo aikuisen lapsen äiti. Nina Kaseva tutkii elintapojen vaikutuksia terveyteen ja sairauteen, mm. elämän alkuvaiheiden ja keskosena syntymisen vaikutuksia lapsen myöhempään terveyteen. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus syömishäiriöstä kärsivien nuorten hoidosta. Hän työskentelee lastenlääkärinä yksityisvastaanotolla pääkaupunkiseudulla. Nina Kaseva hoitaa vastaanotolla vauvoja, lapsia, nuoria ja nuoria aikuisiakin, joista monella on syömiseen liittyviä oireita ja haasteita. Hän on aikaisemmin julkaissut tietokirjan Kun lapsi on lihava (Kustannus Oy Duodecim 2022).

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.