Seksuaalilääketiede

Pirkko Brusila, Katja Kero, Juhana Piha, Marita Räsänen (toim.)
2., uudistettu painos 2024, 760 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523604728
Saatavuus
Tulossa
124,00 €
Kaikki terveydenhuollon ammattilaiset kohtaavat tilanteita, joissa tarvitaan seksuaalilääketieteen osaamista. Kauttaaltaan päivitetyn Seksuaalilääketiede-kirjan toisessa painoksessa tarkastellaan fyysisiä ja psyykkisiä ilmiöitä ihmisen eri kehitys- ja elämänvaiheissa sekä erilaisten sairaustilojen, hoitotoimenpiteiden ja lääkitysten vaikutuksia seksuaalitoimintoihin unohtamatta erityisryhmien tarpeita.

Sairauksilla, niiden hoidoilla ja leikkauksilla on varsin usein haitallisia vaikutuksia seksuaalitoimintoihin. Ongelmien minimoimiseen jo ennakkoon tuleekin tietoisesti pyrkiä, sillä seksuaalisen hyvinvoinnin tiedetään edistävän niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia ja elämänlaatua. Seksuaalilääketiede-teoksessa kunkin lääketieteen erikoisalan kontekstissa arvioidaan näyttöperusteisesti, miten sairaudet, erilaiset hoitomuodot, lääkitykset ja leikkaukset vaikuttavat seksuaalitoimintoihin ja potilaiden hyvinvointiin. 

Teos antaa laajan tietopohjan ja vastauksia potilaita askarruttaviin kysymyksiin paitsi terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja seksuaaliterapeuteille, myös psykologeille, sosiaalityöntekijöille ja kaikille muille, jotka kohtaavat työssään ihmisen seksuaalisuutta tai ovat kiinnostuneita näyttöön perustuvasta tiedosta koskien ihmisen seksuaalitoimintoja ja niiden häiriöitä.

Tekijät

Pirkko Brusila, LL
Katja Kero, LT
Juhana Piha, dosentti
Marita Räsänen, LT

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.