Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito

Tero Ala-Kokko, Seppo Alahuhta, Harri Hyppölä, Johanna Kaartinen, Tuuli Savolainen, (toim.)
EAN/tuotenumero
9789523604735
49,00 €
Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito käsittelee akuutisti sairastuneen potilaan tilan arviointia, tutkimuksia, hoitoa ja hoidon järjestämistä. Teoksessa kuvataan elintoimintojen fysiologiaa ja häiriöiden patofysiologiaa, joiden ymmärtäminen luo pohjan häiriötilojen tunnistamiselle ja hoitoperiaatteiden omaksumiselle.

Teos on uudistunut kauttaaltaan vuonna 2020, syksyllä 2022 tiedot tarkistettiin.

Kirja ohjaa oikea-aikaiseen alkuvaiheen tutkimuksiin ja hoitoon. Häiriöiden hoito kuvataan elinryhmittäin. Aikakriittisten hoitopolkujen kautta hahmottuvat esimerkiksi sepsiksen, aivoverenkiertohäiriöiden ja rintakipupotilaan diagnostiikan ja hoidon toteutusperiaatteet.

Omina kokonaisuuksinaan käsitellään verisuoniyhteyksiä, lääkehoitoa sekä neste- ja ravitsemushoitoa. Muita aiheita ovat potilaan tukeminen äkilliseen vakavaan sairastumiseen liittyvässä psyykkisessä kriisissä sekä lasten, vanhusten, palliatiivisessa hoidossa olevien ja päihteitä käyttävien potilaiden päivystyksellisen hoidon erityispiirteet. 

Hoidon kulkua havainnollistetaan tapausesimerkeillä. Tekstiä täydentävät piirros- ja valokuvat, röntgenkuvat sekä ultraäänikuvat ja -videot.

Teos toimii kaikkien peruselintoimintojen häiriöiden hoitoa toteuttavien lääkäreiden, sairaanhoitajien ja ensihoitajien työn apuvälineenä. Se on erityisen tarpeellinen päivystyksessä työskenteleville.

Sisältö on hyödyllinen myös anestesiologiaan ja tehohoitoon, lastentauteihin, sisätauteihin, neurologiaan, kirurgiaan sekä naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistuville lääkäreille. Lääketieteen opiskelijoille teos soveltuu perusoppikirjaksi.

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Päätoimittaja

Tero Ala-Kokko LT, prof.

Toimittajat

Seppo Alahuhta LT, prof. emer.
Harri Hyppölä LT, dos.
Johanna Kaartinen LT
Tuuli Savolainen LL

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.