Kehitysvammalääketiede

Maria Arvio, Seija Aaltonen, Jaana Lähdetie, Markku Nyman (toim.)
1. painos 2024
EAN/tuotenumero
9789523605596
34,00 €
Kehitysvammalääketiede -tietokannassa määritellään kehitysvammaisuus ja kuvataan erilaiset kehitysvammaoireyhtymät ja -sairaudet. Pitkään alalla työskenneille lääkäreille on kertynyt kehitysvammaisten hoitamisesta paljon käytännön tietoa, joka on kerätty yhteen. Tietokannan pohjana on aiemmin julkaistu Kehitysvammainen potilaana -tietokanta.

Tietokannassa vastataan kysymykseen, mitä on kehitysvammaisuus. Siinä kuvataan kehitysvammaoireyhtymiä, kehitysvammaisen henkilön yleistä terveyttä, mielenterveyttä ja kuntoutusta. Lisäksi käsitellään kehitysvammaisuuden syyn tutkimista, genetiikkaa ja harvinaissairauksia yleisesti. Tietokannassa on myös luku kehitysvammaisten henkilöiden kohtaamista haasteista sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmissä.

Kirja on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisia hoitaville lääkäreille, sairaanhoitajille, hammaslääkäreille, psykologeille, erilaisille terapeuteille, opettajille, palveluasumisyksiköiden henkilökunnalle ja näiden alojen opiskelijoille. 

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.


Tekijät

Toimituskunta

Lastenneurologian erikoislääkäri Maria Arvio
Psykiatrian erikoislääkäri Seija Aaltonen
Perinnöllisyyslääketieteen sekä lastenneurologian erikoislääkäri Jaana Lähdetie
Yleislääketieteen erikoislääkäri, kuntoutuksen erityispätevyys Markku Nyman

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.