Lapsen suru - Hyvin hyvä puhua kuolemasta

Eija Tuukkanen, Inke Dahl
1. painos 2024, 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523606029
Saatavuus
Tulossa
32,00 €

Lapsen suru -kirja käsittelee lapsen kohtaamista, kuulemista, osalliseksi ottamista ja oleellisen tiedon antamista, kun lapsen vanhempi tai muu läheinen sairastaa parantumatonta, kuolemaan johtavaa sairautta.

Kirja syventyy siihen, kuinka lapsia voidaan ottaa huomioon ja tehdä osallisiksi perheen kohdatessa vakavia terveydellisiä haasteita. Se tarjoaa arvokasta tietoa ja tukea vanhemmille, jotka kamppailevat sen kanssa, miten kertoa lapsille perheen tilanteesta, sekä hoitohenkilökunnalle, joka on mukana viemässä tätä viestiä perheille. Lisäksi kirja käsittelee, miten tukea ja kannatella lasta, joka on menettänyt läheisen, ja mitä lasten luopumistyö pitää sisällään.

Kirjan ainutlaatuisuus piilee sen kyvyssä valottaa, mitä lapset ajattelevat läheisen sairaudesta, kuolemasta ja elämästä kuoleman jälkeen. Eri tilanteita käydään läpi tapausesimerkein sekä lasten omien kertomusten avulla.

Kirja on suunnattu laajalle yleisölle: lapsille, nuorille, vanhemmille, sukulaisille, ystäville, opettajille, terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaisille sekä kerhojen ja harrastustoiminnan ohjaajille. Tavoitteena on antaa lapsille välineitä kasvaa ja kehittyä sekä vapautua elämään hyvää elämää, huolimatta kuoleman läsnäolosta heidän elämässään.

Tekijät

Kirjoittajat

Eija Tuukkanen on sairaanhoitaja AMK, perheterapeutti ja työskentelee perhetyöntekijänä Terhokodissa.
Inke Dahl työskentelee työnohjaajana ja teatteriohjaajana.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.