Etiikka terveydenhuollon päätöksissä

Ilona Autti-Rämö
1. painos 2025, 330 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523606081
Saatavuus
Tulossa
38,00 €
Etiikka on jatkuvasti läsnä kaikessa päätöksenteossa, on kyse sitten yksittäisen potilaan hoidosta tai terveydenhuollon resurssien jaosta. Erilaisten arvojen tunnistaminen on kuitenkin monelle terveydenhuollon toimijalle ja päättäjälle hyvin vaikeaa.

Etiikka terveydenhuollon päätöksissä -kirjassa keskitytään terveydenhuollon sisältöön eli julkisen terveydenhuollon palveluvalikoiman määrittämiseen ja käytännön toimintaan, mutta kirjassa käsitellään myös terveydenhuollon järjestämistä ja ammattihenkilöstön osaamista. Vaikka eettisesti hyviä tai oikeita vastauksia ei aina ole olemassa, eettisten näkökulmien tunnistaminen auttaa tekemään viisaampia päätöksiä, joissa myös tehtyjen päätösten seuraukset huomioidaan.

Tekijät

Ilona Autti-Rämö on toiminut Palveluvalikoimaneuvoston pääsihteerinä vuosina 2018–2022, jonka jälkeen hän on jatkanut asiantuntijana erityisesti eettisten arviointien valmistelussa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Kelan johtavana ylilääkärinä (2015–2018) ja tutkimuspäällikkönä (2007–2015), sekä Finohtan ylilääkärinä ja lastenneurologian erikoislääkärinä. Hänellä on kuntoutuksen sekä hallinnon erityispätevyydet. Hänellä on laaja kokemus monitieteisestä tutkimuksesta, ja hän on kirjoittanut julkaisuja esimerkiksi kuntoutusmenetelmien vaikuttavuudesta, seulontojen arvioinnista ja useita terveydenhuollon menetelmien arviointiraportteja.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.