Lääkäriksi

Amos Pasternack, Risto Pelkonen, Kari Eskola, Tari Haahtela (toim.)
1.-8. painos 2016, 242 sivua
EAN/tuotenumero
9789516561953
Saatavuus
Varastossa
31,00 €

Lääkäriksi hahmottelee kuvaa lääkäriydestä, lääkärintyön taustoista ja nykytilasta. Se valottaa eri näkökulmista ammatin perustaa ja niitä tekijöitä - arvoja, käytäntöjä ja tavoitteita, jotka luonnehtivat lääkärintyötä nykyään.

Lääkärin ammattitaito perustuu ensi kädessä tieteelliseen tietoon. Keskeistä on biolääketiteelliseen ja kliiniseen tutkimukseen perustuvan tiedon soveltaminen. Potilaiden hoidossa tarvitaan lisäksi ammattitaidon toista peruspilaria - lääkintätaitoa, joka rakentuu monipuolisesta inhimillisen elämän ymmärtämisestä. Lääketiede tieteenä ja lääkintätaito eivät kilpaile keskenään. Ne täydentävät toisiaan ja parhaassa tapauksessa muodostavat lujan verkon, jonka varassa ammattia on hyvä harjoittaa.

Lääkäriksi-kirjassa tarkastellaan lääkärintyön ja lääketieteen kehittymistä historiallisessa mielessä, lääkärintyön eettisiä velvoitteita sekä ammattikunnan asemaa ja tehtäviä nyky-yhteiskunnassa. Kirjoittajat määrittelevät käsityksensä hyvän lääkärin ominaisuuksista ja toimintatavoista, lääkärintyön ilon aiheista ja keinoista tukea työssä jaksamista. Lopuksi tarkastellaan muiden käsityksiä lääkäreistä ja lääkärien maailmankuvaa.

Lääkäriksi soveltuu käytettäväksi lääkärin peruskoulutuksessa, mutta myös ammattiaan harjoittavat lääkärit voivat löytää siitä keskusteltavaa ja pohdittavaa.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.