Liikuntalääketiede

Ilkka Vuori, Simo Taimela, Urho Kujala (toim.)
3.-11. painos (Print on demand) 2020, 699 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516564015
Saatavuus
Varastossa
58,00 €

Liikuntalääketiede on uusimpaan tieteelliseen näyttöön perustuva alan oppi- ja käsikirja. Liikuntalääketieteellisen tiedon määrä ja luotettavuus on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina ja on osoitettu mm., että liikunnan avulla voidaan merkittävästi edistää sekä yksilöiden että väestön terveydentilaa ja toimintakykyä.

Liikunnan puute on teollistuneissa maissa yleisin muutettavissa oleva terveyttä ja toimintakykyä heikentävä tekijä. Liikkumattomuus lisää monien pitkäaikaissairauksien ja niitä edeltävien sairauksien vaaraa. Näitä sairauksia ovat sepelvaltimotauti, aivovaltimotauti, kohonnut verenpaine, tyypin 2 diabetes, metabolinen oireyhtymä, lihavuus, osteoporoosi ja tietyt syövät.

Liikuntalääketiede-kirjassa on käsitelty kaikki tavallisimmat sairaudet liikunnasta saadun tutkimustiedon pohjalta. Teoksessa käsitellään myös liikunnan fysiologia, patofysiologia, liikunnan vaikutusmekanismit sekä liikunnan hyödyt yleisen toimintakyvyn ja terveyden säilyttämiseksi eri väestöryhmissä ja eri olosuhteissa.

Teoksen kirjoittajat ovat maamme liikuntalääketieteen parhaita asiantuntijoita.

Liikuntalääketiede on tarkoitettu urheilulääkäreille, muille lääkäreille, terveys- ja liikunta-alan ammattihenkilöille sekä oppikirjaksi korkeakouluissa ja ammattikorkeakouluissa opiskeleville.

Tekijät

Ilkka Vuori
LL 1965, LKT 1973. UKK-instituutin johtaja vuodesta 1981 vuoteen 2001. Kliinisen fysiologian ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri, sovelletun fysiologian ja liikuntalääketieteen dosentti. Toiminut Kelan kuntoutustutkimuskeskuksen
tutkimusjohtajana, dosenttina ja professorina kansanterveystieteen alueella Jyväskylän ja Turun yliopistoissa ja vierailevana professorina Stanfordin yliopistossa USA:ssa. Tutkimus-, asiantuntija- ja luottamustehtäviä useissa kansainvälisissä ja suomalaisissa järjestöissä ja valtionhallinnossa. Julkaisuja sovelletun ja kliinisen fysiologian ja liikuntalääketieteen kokeellisista ja epidemiologisista tutkimuksista.

Simo Taimela
LL 1989, LT 1992. Evalua Internationalin toimitusjohtaja ja DBC Internationalin lääketieteellinen johtaja. Liikuntafysiologian dosentti 1994, fysiologian dosentti 1998, eMBA 1999, epidemiologian dosentti 2004. Julkaisuja tuki- ja
liikuntaelinongelmien esiintyvyydestä ja riskitekijöistä, sepelvaltimotaudin riskitekijöistä, liikunnan hyödyistä ja haitoista, sekä hoitojen vaikuttavuudesta.

Urho Kujala
LL 1983, LT 1987. Liikuntalääketieteen professori Jyväskylän yliopistossa vuodesta 2003, liikuntafysiologian dosentti 1990, liikuntalääketieteen erikoislääkäri 1991, liikuntalääketieteen dosentti 1994. Toiminut ylilääkärinä Helsingin urheilulääkäriasemalla 1990–2003. Runsaasti tieteellisiä julkaisuja liikunnan terveyshyödyistä ja -haitoista. Tutkimus-, asiantuntija- ja luottamustehtäviä kotimaisissa ja kansainvälisissä järjestöissä.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.