Kehitysbiologia - Solusta yksilöksi

Hannu Sariola, Mikko Frilander, Tapio Heino, Jukka Jernvall, Juha Partanen, Kirsi Sainio, Marjo Salminen, Irma Thesleff, Kirmo Wartiovaara
2., uudistettu painos 2015, 340 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516564626
Saatavuus
Varastossa
97,00 €
Kehitysbiologia tutkii sikiönkehitystä, solujen erilaistumista ja niitä mekanismeja, jotka johtavat elävän yksilön syntyyn. Alan perusteiden ymmärtäminen on nykyisin välttämätöntä kaikille biotieteiden, lääketieteen  ja eläinlääketieteen opiskelijoille ja tutkijoille. Molekyylibiologian tuottama uusi tieto eliöiden kehityksestä täydentää lääketieteellistä tietoa sairauksista ja kehityshäiriöistä.

Kehitysbiologia – Solusta yksilöksi -kirjan toinen, uudistettu painos tarjoaa dynaamisen alan tiiviin ja ajantasaisen katsauksen. Kehitysbiologian perusteet -osa esittelee elävän organismin kehityksen hedelmöittyneestä munasolusta yksilöksi, erilaistumista ohjaavat viestimolekyylit solujen vuorovaikutuksessa ja geneettiset mekanismit, joita kudokset käyttävät myös myöhemmin uusiutuessaan.

Kirjassa kuvataan uusimmatkin tavat tutkia geenejä ja niiden toimintaa eliön kehityksessä. Elinten kehitys -osa kuvaa havainnollisesti eri elinten synnyn, erilaistumisen ja kehityksen yleisimmät häiriöt. Runsas ja yksityiskohtainen kuvitus tukee asian omaksumista. 


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.