Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Irti pakko-oireista

Irti pakko-oireista

Jan-Henry Stenberg, Riitta Suvanto-Witikka, Eero-Matti Koivisto, Matti Holi, Grigori Joffe

1.-3. painos 2019, 181 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516564756
Saatavuus:
Varastossa
24,00 €
Tarkistatko yhä uudestaan, että hella on varmasti sammutettu? Pesetkö bakteerien pelossa käsiäsi jatkuvasti? Onko kotoa lähteminen muuttunut mahdottomaksi, ellet varmistu ensin siitä, että kaikki ikkunat ja ovet on suljettu?

Yllättävän monien elämää ja ihmissuhteita haittaavat toistuvat pakkoajatukset ja pakkotoiminnot, jotka tuntuvat epämiellyttäviltä ja voivat aiheuttaa paljon kärsimystä. Pakkoajatusten kaltaisia ajatuksia on kaikilla ihmisillä. Ongelmallisiksi ne muuttuvat, jos niiden ilmestymistä pelätään ja pyritään kontrolloimaan. Pahimmillaan pakko-oireilun noidankehään liittyvä toiminta voi täyttää suuren osan valveillaoloajasta.

Irti pakko-oireista -itsehoito-oppaan avulla voi oppia pääsemään eroon pakonomaisista ajatusmalleista tai toiminnoista. Kirja pohjautuu Mielenterveystalo.fi-verkkopalvelussa kehitettyyn pakko-oireiden nettiterapiaan. Tässä kirjassa esiteltävä hoito-ohjelma perustuu ihmisen ajattelua ja oppimista koskevaan kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, joka on tehokas hoitomuoto pakko-oireisiin.  

Irti pakko-oireista tarjoaa tietoa pakko-oireista ja oireiden syntyyn vaikuttavista tekijöistä ja auttaa huomaamaan, miten hankalien asioiden välttely voi entisestään pahentaa tai ylläpitää oireita. Kirjan harjoitukset auttavat myös muokkaamaan ajatus- ja käyttäytymismalleja ja haastamaan oireita tuottavia uskomuksia.

Tekijät

Jan-Henry Stenberg 

FT, psyk.lis., erikoispsykologi, kouluttajapsykoterapeutti (VET) 

Riitta Suvanto-Witikka

Eero-Matti Koivisto 

psykologi, kehittämispäällikkö 

Matti Holi

psykiatrian dosentti, ylilääkäri  

Grigori Joffe

psykiatrian dosentti, ylilääkäri, HYKS Psykiatrian toimialajohtaja