Irti pakko-oireista

Jan-Henry Stenberg, Riitta Suvanto-Witikka, Eero-Matti Gummerus, Matti Holi, Grigori Joffe
1.-8. painos 2023, 197 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516564756
Saatavuus
Varastossa
24,00 €
Tarkistatko yhä uudestaan, että hella on varmasti sammutettu? Pesetkö bakteerien pelossa käsiäsi jatkuvasti? Onko kotoa lähteminen muuttunut mahdottomaksi, ellet varmistu ensin siitä, että kaikki ikkunat ja ovet on suljettu?

Yllättävän monien elämää ja ihmissuhteita haittaavat toistuvat pakkoajatukset ja pakkotoiminnot, jotka tuntuvat epämiellyttäviltä ja voivat aiheuttaa paljon kärsimystä. Pakkoajatusten kaltaisia ajatuksia on kaikilla ihmisillä. Ongelmallisiksi ne muuttuvat, jos niiden ilmestymistä pelätään ja pyritään kontrolloimaan. Pahimmillaan pakko-oireilun noidankehään liittyvä toiminta voi täyttää suuren osan valveillaoloajasta.

Irti pakko-oireista -itsehoito-oppaan avulla voi oppia pääsemään eroon pakonomaisista ajatusmalleista tai toiminnoista. Kirja pohjautuu Mielenterveystalo.fi-verkkopalvelussa kehitettyyn pakko-oireiden nettiterapiaan. Tässä kirjassa esiteltävä hoito-ohjelma perustuu ihmisen ajattelua ja oppimista koskevaan kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, joka on tehokas hoitomuoto pakko-oireisiin.  

Irti pakko-oireista tarjoaa tietoa pakko-oireista ja oireiden syntyyn vaikuttavista tekijöistä ja auttaa huomaamaan, miten hankalien asioiden välttely voi entisestään pahentaa tai ylläpitää oireita. Kirjan harjoitukset auttavat myös muokkaamaan ajatus- ja käyttäytymismalleja ja haastamaan oireita tuottavia uskomuksia.

Tekijät

Jan-Henry Stenberg 
FT, psyk.lis., erikoispsykologi, kouluttajapsykoterapeutti (VET) 

Riitta Suvanto-Witikka

Eero-Matti Gummerus
psykologi, kehittämispäällikkö 

Matti Holi
psykiatrian dosentti, ylilääkäri  

Grigori Joffe
psykiatrian dosentti, ylilääkäri, HYKS Psykiatrian toimialajohtaja

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.