Kohti arvoistasi – Suuntaa mielekkäisiin muutoksiin

Arto Pietikäinen
1.–5. painos 2022, 341 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516564954
Saatavuus
Varastossa
36,00 €
Kohti arvoistasi on kirja niille, jotka kaipaavat elämäänsä uutta suuntaa sekä lisää mielekästä sisältöä ja merkitystä. Se on suunnattu myös niille, jotka haluavat toteuttaa muutoksia elämässään, ja niille, jotka ovat epäonnistuneet aiemmissa muutospyrkimyksissään.

Kirja sopii erilaisten muutosten toteuttamisen tueksi esimerkiksi painon, kipuongelmien, masennuksen, ahdistuksen, sosiaalisen jännittämisen, tupakoinnin tai uuvuttavan suorittamisen kanssa kamppaileville. Lisäksi se sopii myös terveydenhuollon ammattilaisille käsikirjaksi vastaanottotyöhön.

Kirja esittelee uusimpia mindfulness-pohjaisia käyttäytymisterapian sovellutuksia muutosten toteuttamiseen. Kirja tarjoaa työkaluja siihen, miten voit
  • Tunnistaa omat arvosi ja lisätä niiden mukaista käyttäytymistä
  • Vaikuttaa omaan käyttäytymiseesi tehokkaasti ja saada aikaan mielekkäitä muutoksia
  • Soveltaa tietoisuustaitoja muutosten toteuttamiseen
  • Vähentää ajatusten, tunteiden ja mielihalujen vaikutusvaltaa 
  • Oppia kohtelemaan itseäsi myötätuntoisesti ja lempeästi, etenkin silloin, kun muutos takkuaa tai kohtaat vaikeuksia
  • Muuttaa suhdettasi sisäiseen kriitikkoon ja lannistajaan.

Kohti arvoistasi on tutkimustietoon pohjautuva, käytännön tarpeita palveleva opas. Se auttaa lukijaa kehittämään psyykkiseen hyvinvointiin olennaisesti liittyviä taitojaan luotettavien, tutkimukseen pohjautuvien ja käytännönläheisten menetelmien avulla.

Kirja nojautuu uusimpiin kognitiivisen käyttäytymisterapian, etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) menetelmiin, ja mindfulness-taidoilla on siinä suuri rooli.

Kirja koostuu taustatiedosta ja helppotajuisesta teoriasta, joka perustelee kaikki kirjassa käytettävät yksittäiset harjoitukset, joita on kaikkiaan noin 30. Kirjaan kuuluvat harjoituslomakkeet sekä mindfulness-audioharjoitukset voi ladata vapaasti kirjan materiaalipankista.

Kohti arvoistasi
kuuluu Onni-kirjasarjaan, joka tarjoaa luotettavaa tietoa, käytännön ohjeita ja virkistäviä uusia ajatuksia kaikille terveyttä, tasapainoa ja tyytyväisyyttä arvostaville ja etsiville lukijoille.




Tekijät

Arto Pietikäinen

Psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia). Työskentelee yksityisvastaanotolla Tampereella. Työote pohjautuu käyttäytymisterapian menetelmiin, joista tekijä soveltaa etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapiaa (HOT). Yksilötyön lisäksi kouluttaa alan ammattilaisia ja terapiaopiskelijoita käyttämään HOT-menetelmiä ja luennoi psykologisen joustavuuden kehittämisestä. Lisätietoja: www.joustavamieli.com.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.