Käytännön lastenkardiologiaa

Tiina Ojala, Juha-Matti Happonen, Eero Jokinen, Jaana Pihkala (toim.)
1. painos 2017, 263 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565050
Saatavuus
Varastossa
79,00 €
Käytännön lastenkardiologiaa -kirjaan on koottu lastenkardiologian suomalaisen asiantuntemuksen uusin tieto. Kirjoittajina on runsas joukko suomalaisia lastenkardiologeja kaikista yliopistosairaaloista. Mukana on myös muita alan huippuasiantuntijoita.

Käytännön lastenkardiologiaa koostuu neljästä osasta: verenkiertoelimistön tutkimukset lapsuusiällä, synnynnäiset rakenteelliset sydänviat, muut sydänsairaudet ja synnynnäisten sydänvikojen hoito ja seuranta. Kirjassa käsitellään mm. sydänvikojen seulontaa, diagnostiikkaa, hoitokäytäntöjä ja potilaiden kokonaisennustetta. Siinä on myös seikkaperäinen katsaus synnynnäisten sydänsairauksien taustalla olevaan genetiikkaan, joka on tulossa yhä tärkeämmäksi lastenkardiologiassa.

Kirja on tarkoitettu kaikille niille, jotka kohtaavat lastenkardiologisia ongelmia työssään. Se pyrkii helpottamaan lastenkardiologisten hoitoratkaisujen tekoa ja parantamaan näin entisestään potilaiden hoidon laatua.

Tekijät

Tiina Ojala
Lastenkardiologi. Sydänosaston vastuulääkäri, HYKS Lasten ja nuorten sairaudet. LT 2001, lastentautien erikoislääkäri neonatologian erityispätevyydellä 2005, lastenkardiologian erikoislääkäri 2007, sikiökardiologian koulutus 2009, lastenkardiologian dosentti 2013. Julkaisuja sikiökardiologiasta, sydämen toimintatutkimuksista ja sydänlihassairauksista.

Juha-Matti Happonen
Lastenkardiologi. Rytmikardiologian vastuulääkäri, HYKS Lasten ja nuorten sairaudet. Lastentautien erikoislääkäri 1989, lastenkardiologian erikoislääkäri 1991. Julkaisuja lasten rytmihäiriöistä ja tahdistinhoidosta sekä synnynnäisistä sydänvioista.

Eero Jokinen
Lastenkardiologi. Erityispediatrian vastaava ylilääkäri, HYKS Lasten ja nuorten sairaudet. Lastentautien erikoislääkäri 1989, LKT 1989, lastenkardiologian erikoislääkäri 1992, lastenkardiologian dosentti 1996. Julkaisuja sepelvaltimotaudin ennaltaehkäisystä lapsuudessa, sydämen kehityksen säätelystä sekä sydänleikattujen potilaiden pitkäaikaisseurannasta.

Jaana Pihkala
Lastenkardiologi. Lastenkardiologian osastonylilääkäri, HYKS Lasten ja nuorten sairaudet. Lastentautien erikoislääkäri 1993, LT 1996, lastenkardiologian erikoislääkäri 1996, lasten toimenpidekardiologian koulutus 1999, lastenkardiologian dosentti 2008. Julkaisuja syöpähoidon sydänhaittavaikutuksista lapsilla, lasten toimenpidekardiologiasta, synnynnäisten sydänvikojen kuvantamisesta ja sydänleikattujen lapsipotilaiden pitkäaikaisseurannasta.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.