Patologia

Markus Mäkinen, Ilmo Leivo, Johanna Arola, Timo Paavonen, Reijo Sironen, Ari Ristimäki (toim.)
2., uudistettu painos 2023, n. 1200 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516565098
Saatavuus
Tulossa
169,00 €
Patologia-kirja esittää kattavasti sairauksien patogeneesin yleiset mekanismit, elinsysteemille ominaiset patologiset muutokset ja sairauksien kudosopillisen diagnostiikan eri menetelmineen. Aineisto on päivitetty kauttaaltaan käsittämään uudet tautiluokitukset, molekyylipatologian kehityksen, ja kokonaan uusina lukuina teokseen on lisätty mm. digitaalinen patologia. Myös molekyylipatologian menetelmiä käsittelevä kappale on kirjoitettu uusiksi. 

Hyvä ymmärtämys tautimekanismeista, tautien aiheuttamista elinmuutoksista ja niiden diagnostiikasta auttaa ymmärtämään sairauksien kulkua ja diagnoosin merkitystä hoidon valinnassa. Käytännönläheiset ohjeet tukevat kliinikon ja patologin välistä yhteistyötä.

Teos sopii perusoppikirjaksi lääketieteen opiskelijoille ja käsikirjaksi niin yleislääkäreille kuin erikoistumassa oleville ja erikoislääkäreille.


Tekijät

Päätoimittaja

Markus Mäkinen LT, prof.

Toimittajat

Johanna Arola LT, prof.
Ilmo Leivo LKT, prof.
Timo Paavonen LKT, prof.
Ari Ristimäki LKT, prof.
Reijo Sironen LT, dos.

Vastuutoimittajat

Ivana Kholova LT, dos.
Pauliina Kronqvist LT, dos.
Mikko Mäyränpää LT, dos.
Vesa-Matti Pohjanen LT
Tuomas Rauramaa LT, dos.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.