En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet

Johanna Stenberg, Jan-Henry Stenberg
1.-2. painos 2019, 214 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565401
Saatavuus
Varastossa
32,00 €
Onko mielen suojakilven kehittyminen ihanteellista sopeutumista vai epärakentavaa itsensä huiputtamista? Ihmismieli tarvitsee automaattisesti toimivaa suojaa kohdatessaan yllättäviä tilanteita ja ristiriitoja. Meistä tasapainoisimmatkin joutuvat toisinaan turvautumaan oikoteihin, jotka vapauttavat kiperistä tilanteista ja takaavat riittävän toimintakyvyn.

En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja ihmisen mielen sisäisistä mekanismeista, joiden avulla yksilö sopeutuu ympäröivään maailmaan ja selviytyy haastavista tilanteista niin kriiseissä kuin päivittäisessä arjessa. Teoksessa käydään kattavasti läpi psyykkisiä minän puolustusmekanismeja (ns. defenssejä) tarkastellen niitä kokonaisvaltaisesti myös modernien psykologisten teorioiden näkökulmasta. Kirja toimii myös hakuteoksena pikaisempaa käsitteenmäärittelyä kaipaavalle. 

Tasapainon tunteen kannalta tärkeintä on kyetä ylläpitämään riittävän eheää ja yhtenäistä käsitystä omasta elämäntarinasta. Tämä sisäinen tarina on eheä ja kestävä vasta silloin, kun se on riittävän realistinen ja sopusoinnussa ympäristön ja muiden ihmisten tarinoiden kanssa. Tämän kirjan avulla voi hallitsemattomilta näyttäviin asioihin löytää ymmärrystä ja säännönmukaisuutta.

Tekijät

Johanna Stenberg on psykologi, joka on työskennellyt sekä neurologisten potilaiden että elämäänsä uudelleen jäsentelevien kuntoutusvaiheen asiakkaiden kanssa. Näkökulmaa suuriin elämänmuutoksiin hän on saanut juuri seuratessaan äkillisen sairauden tai onnettomuuden jälkeistä sopeutumista ja elämän rakentamista uudelleen.

Jan-Henry Stenberg on filosofian tohtori, psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti, joka on seurannut ihmisten muutosta ja sopeutumista psykologina ja psykoterapeuttina. Hän on työskennellyt HYKS psykiatriassa ja toimii nykyään psykiatrian linjajohtajana psykososiaalisten hoitojen muuttuvalla alueella. Hän on opettanut Helsingin yliopistossa kliinistä psykologiaa ja ollut kirjoittajana useissa psykologian alan kirjoissa ja tieteellisissä artikkeleissa.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.