Muistisairaan hoito

Merja Hallikainen, Annikka Immonen, Riitta Mönkäre, Pirkko Pihlakari (toim.)
1. painos 2019, 382 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516565562
Saatavuus
Varastossa
84,00 €
Muistisairaan hoito -kirjassa kuvataan käytännönläheisesti hyvän hoidon periaatteita ja toimintatapoja. Hoidon lähtökohtana on muistisairaan elämänarvojen, elämäntavan ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen.

Kirja auttaa tunnistamaan ja ymmärtämään muistisairauksiin liittyviä käyttäytymisen muutoksia sekä ottamaan muutokset huomioon muistisairaan kohtaamisessa ja ohjaamisessa. Toimintakyvyn tukemisen perustana painottuu päivittäisen elämän aktiivisuus ja turvallisuus.

Hoidon järjestämiseen ja toteuttamiseen liittyen käsitellään palvelutarpeen arvioimista, hoidon laatua sekä erilaisia hoitotilanteita. Muita aiheita ovat muun muassa muistojen ja muistelun merkitys, muistisairaan läheisten tukeminen ja ohjaus, oikeudellinen ennakointi sekä ravitsemus ja lääkehoito.  Tapausesimerkit auttavat hahmottamaan käytännön tilanteita ja toimintatapoja.

Muistisairaan hoito on laadittu oppi- ja käsikirjaksi lääkäreille, muille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä opiskelijoille. Kirja on hyödyllinen muistisairaiden hoidon järjestämisestä vastaaville ja päättäville sekä hoitopaikkojen toimintaa arvioiville. Teos soveltuu myös läheisille ja eri yhteyksissä muistisairaita kohtaaville.


Tekijät

Merja Hallikainen LT, neurologian erikoislääkäri

Annikka Immonen FM, erikoissairaanhoitaja

Riitta Mönkäre FM, erikoissairaanhoitaja, työnohjaaja (STOry)

Pirkko Pihlakari sairaanhoitaja-kätilö, YAMK, seksuaalineuvoja


Teoksesta muualla

”Todella monipuolinen ja havainnollinen kirja. Kirjassa on erittäin hyvä jaksottelu sekä selkeät taulukot ja kuviot. Lisäplussaa tuovat tapausesimerkit. Kirja muodostaa Muistisairaan hoidon hyvät käytännöt -oppaan kanssa aivan mahtavan tietopaketin. Hienoa työtä!” – Sisko Honkala, Terve suu -kirjan toimittaja

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.