Ei tuotteita0,00 €

Joustava mieli tukena elämänkriiseissä

Joustava mieli tukena elämänkriiseissä

Arto Pietikäinen

1. painos 2017, n. 250 sivua, nidottu

9789516566774

Saatavuus:Tulossa

34,00 €

Lyhyesti

Joustava mieli tukena elämänkriiseissä on tutkimustietoon pohjautuva, käytännön tarpeita palveleva opas. Se noudattaa samoja periaatteita kuin kolme edeltäjänsä Joustava mieli (2009), Joustava mieli parisuhteessa (2011) ja Kohti arvoistasi (2014): auttaa lukijaa kehittämään psyykkiseen hyvinvointiin olennaisesti liittyviä taitojaan luotettavien, tutkimukseen pohjautuvien ja käytännönläheisten menetelmien avulla.

Kirja on käytännönläheinen opas, mutta pohjautuu vankkaan kognitiivisen käyttäytymisterapian tietämykseen. Siinä on mukana harjoituksia, joiden avulla voi lisätä emotionaalista joustavuutta ja myös käyttäytymisen joustavuutta kriisien osuessa kohdalle.

Kirjan avulla lukija perehtyy hyväksymis- ja omistautumisnäkökulmasta kriisien kohtaamiseen. Tiedetään, että käytämme hyvin erilaisia coping (hallinta) -keinoja, kun kohtaamme vaikeita, stressaavia asioita. Osa noista keinoista on sellaisia, että ne voivat lisätä pahaa oloa. Hyväksymis- ja omistautumistaidot auttavat erottamaan toimivat tavat ei-toimivista ja vahvistaa ensin mainittuja.

Kirja on tarkoitettu kaikille niille lukijoille, jotka ovat joko itse kohdanneet elämänkriisin tai oma läheinen on kohdannut sellaisen: avioeron, läheisen kuoleman, oman tai läheisen vakavan sairastumisen, tapaturman tai onnettomuuden, työpaikan menetyksen tai muun elämää ravistelleen ja voimakkaita tunteita herättäneen elämäntapahtuman. Se soveltuu myös kriisityötä tekevien ammattilaisten käsikirjaksi auttamistyöhön.

Tekijät

Arto Pietikäinen
(s. 1960)
Psykologi ja psykoterapeutti. Työskentelee työterveyshuollossa ja yksityisvastaanotolla Tampereella. Terapiatyön lisäksi kouluttaa ja valmentaa niin  ryhmiä kuin yksilöitä. Työskentelyote valmentava, aktiivinen ja tavoitekeskeinen. Työskentely pohjautuu käyttäytymisterapian menetelmiin, joista tekijä soveltaa etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapiaa. Psykoterapeutin koulutuksena kognitiivisen käyttäytymisterapian nelivuotinen ylemmän erityistason tutkinto (YET). Lisätietoja: www.joustavamieli.com.
34.00 Out of stock