Miksi minä? - Syöpäsolun tarina

Kirmo Wartiovaara
1. painos 2018, 120 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516566972
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 34,00 €
Hinta 23,80 €
Miksi sairastuin? Olisinko voinut tehdä jotain toisin, jotta en olisi sairastunut? Onko kyse vain huonosta onnesta? Miten solut muuttuvat normaaleista soluista vähitellen syöpäsoluiksi? Voiko luotettava tieto auttaa suhtautumaan syöpään eri tavalla? Mitä perinnöllisyyslääkärin vastaanotolla jutellaan?

Syöpä on yleinen ja pelottava sairaus ja siihen sairastuneet haluavat usein tietää syyn sairastumiselleen. Potilaat saattavat tuntea syyllisyyttä elintavoistaan ja miettiä, mitä olisivat voineet tehdä toisin. Epäolennaisten riskitekijöiden ja tuntemattomien asioiden, esimerkiksi kännykkäsäteilyn, vaikutus sairauden syntyyn voi vaivata mieltä ja saada suuren merkityksen. Syövän biologiasta tiedetään kuitenkin paljon ja DNA-virheiden merkitys syövän synnyssä on kiistaton. Suuri osa DNA-virheistä tapahtuu sattumalta, joten usein on myös kyse huonosta onnesta. Tosin altistavia tekijöitä tunnetaan ja mm. suvuittain esiintyvää syöpäriskin periytymistä voidaan tarvittaessa tutkia.

Kirjan tarkoitus on kuvata ja selittää syövän synty biologisena prosessina niin, että solujen käyttäytymisen muutos normaalisolusta vähitellen syöpäsoluksi tulee helpommin ymmärrettäväksi ja potilaan sairaus saa syyn. Tavoitteena on havainnollistaa erityisesti yleisimpiin syöpiin sairastumisen riskiä ja samalla tuoda rationaalinen ja tieteellinen näkökulma pelottavaksi koettuun sairauteen. Asiallinen, rauhallisesti kerrottu ja potilaan tasolla annettava tieto auttaa sairauden ymmärtämisessä ja siihen suhtautumisessa.

Kirja on tarkoitettu syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen, syövän kanssa tekemisissä oleville lääkäreille, terveydenhuollon muille ammattilaisille sekä kaikille terveydenhuoltoalan opiskelijoille.

Tutustu kirjan videoon.


Tekijät

Kirmo Wartiovaara
Kirjoittaja Kirmo Wartiovaara on lääkäri ja kantasolututkija. Hän toimii perinnöllisyyslääkärinä HYKS:issä ja työskentelee solujen, ihmisten ja perheiden kanssa, joilla on erilaisia geenivirheistä johtuvia ongelmia, kuten vaikka syöpä.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.