Ympäristöterveys

Helena Mussalo-Rauhamaa, Juha Pekkanen, Jouko Tuomisto, Heikki S. Vuorinen (toim.)
1.–3., tarkistettu painos 2020, 297 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516567290
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Ympäristön ja terveyden väliset kysymykset – miten arvioida ja vähentää ympäristössä olevien haitallisten tekijöiden vaikutuksia terveyteen sekä ylläpitää terveyttä edistävää ympäristöä – kiinnostavat alan ammattilaisten ohella useimpia kansalaisia. Ympäristöterveys-oppikirjan pätevät kannanotot antavat kaikille ympäristön ja terveyden suhteista kiinnostuneille suomalaisille kokonaisvaltaisen näkemyksen ympäristöterveydestä. 

Suomen parhaiden asiantuntijoiden laajana yhteistyönä syntynyt, kauttaaltaan ajankohtaistettu Ympäristöterveys-kirjan uusi painos on tarkoitettu kaikille alati muuttuvasta ympäristöstä ja sen terveysvaaroista kiinnostuneille. Etenkin mediasta saa usein käsityksen, että ympäristössämme on tuhansia ja taas tuhansia vaaroja aiheuttavia tekijöitä. Tosiasiassa väestötasolla merkittäviä riskien aiheuttajia on Suomessa vain kourallinen, ja usein samoilla toimenpiteillä voidaan torjua myös monia eri riskejä. Kenenkään ei silti tule joutua harvinaisenkaan riskin kohteeksi.

Maamme nykytilanteen lisäksi kirjassa tarkastellaan historiallista ja tulevaa kehitystä sekä globaalia tilannetta. Vaikka väestönkasvuun ja globaaliin elintason kohoamiseen liittyy merkittäviä ympäristöterveysriskejä, ne voidaan voittaa parantamalla koulutusta, ympäristötietoisuutta, tekniikkaa ja ennakointia.  Toimenpiteiden pitää kuitenkin perustua vankkaan tutkimustietoon, ja niille on saatava väestön tuki.

Ympäristöterveys on monien ammatti- ja koulutusalojen yhteinen terveydenhuollon ala. Uudistettu Ympäristöterveys-kirja on rakennettu niin, että se soveltuu oppimateriaaliksi useanlaisiin koulutusohjelmiin yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. 

Tekijät

Helena Mussalo-Rauhamaa FT, LKT, dos., Helsingin yliopisto
Juha Pekkanen LKT, prof., Helsingin yliopisto
Jouko Tuomisto LKT, PhD, FT (hon.), prof. (emeritus), THL
Heikki S. Vuorinen LKT, dos., Helsingin yliopisto

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.