Jalkaterveys

Minna Stolt, Jyri Lepistö, Riitta Saarikoski, Petri Väyrynen (toim.)
2., uudistettu painos 2022, n. 680 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516567368
Saatavuus
Tulossa
82,00 €
Jalkaterveys-kirjan kautta hahmottuu jalkaterveyden merkitys ja vaikutukset yleisterveydelle sekä jalkoihin liittyvien vaivojen tunnistamisen ja hoidon monipuolisuus. Kirjassa paneudutaan alaraajojen ja lapsen kävelyn kehittymiseen sekä alaraajojen rakenteeseen ja toimintoihin. Tutkimiseen ja hoitoon liittyen käsitellään muun muassa biomekaanista tutkimista, alaraajakipujen tutkimista ja hoitoa, toiminnallista harjoittelua sekä kirurgista hoitoa.

Jaloissa ilmenevien iho- ja kynsisairauksien ohella monet pitkäaikaissairaudet, kuten diabetes, vaikuttavat alaraajoihin. Diabeteksen lisäksi käsitellään alaraajoissa ilmeneviä verisuonisairauksia, reumasairauksia sekä neurologisia sairauksia.

Jalkaterveydenhoitoon sisältyvää moniammatillista ja -alaista osaamista ja yhteistyötä tarkastellaan osana terveydenhoitoa ja terveydenhoitojärjestelmää. Erikseen käsitellään lasten ja nuorten, työikäisten, ikääntyneiden sekä urheilevien ja aktiivisesti liikkuvien jalkaterveyttä.

Jalkojen omahoidon ohjauksen periaatteiden ja toteutuksen lisäksi kuvataan päivittäiseen omahoitoon sisältyvät asiat. Omahoidon ohjauksen tueksi on laadittu potilasohjeita.

Jalkaterveys on alan ensimmäinen suomenkielinen oppi- ja käsikirja. Sisältö perustuu tutkimustietoon sekä monialaisen ja -ammatillisen tekijäjoukon pitkäaikaiseen työkokemukseen. Tekstiä tukevat runsas kuvitus ja taulukot.

Kirja on laadittu käytännön työn tueksi kaikille jalkaterveyteen tai -vaivoihin liittyvää tietoa ja osaamista työssään tarvitseville. Terveydenhuollossa ja apteekeissa työskentelevien ammattilaisten ohella kirjasta hyötyvät terveydenhoitotuotteita myyvät, kenkäalalla työskentelevät sekä liikunta-alan ammattilaiset. Teos soveltuu myös oppikirjaksi.


Tekijät

Minna Stolt, yliopisto-opettaja, Turun yliopisto, hoitotieteen laitos 2006‒; terveystieteiden tohtori; terveysalan opettajan pedagoginen pätevyys; jalkaterapeutti (AMK).

Jyri Lepistö, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri.

Riitta Saarikoski, jalkaterapian lehtori (emerita), Metropolia ammattikorkeakoulu ja sen edeltäjissä 1996‒2011; fysioterapian opettaja; sairaanhoidonopettaja; terveydenhuollon maisteri; jalkaterapeutti (AMK); lymfaterapeutti. 

Petri Väyrynen, fysioterapeutti, yrittäjä, Aktiivi Fysioterapia Tampere Oy; terveystieteiden maisteri, erikoistunut jalkaterä- ja alaraajafysioterapiaan.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.