Jalkaterveys

Minna Stolt, Jyri Lepistö, Riitta Saarikoski, Petri Väyrynen (toim.)
2., uudistettu painos 2023, 776 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516567368
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Jalkaterveys-kirjan kautta hahmottuu jalkaterveyden merkitys ja vaikutukset yleisterveydelle sekä jalkoihin liittyvien vaivojen tunnistamisen ja hoidon monipuolisuus. Toisen, uudistetun painoksen teossa lähtökohtana on ollut näkemys jalkaterveyden edistämisestä, arvioinnista ja hoidosta monialaisena ja -ammatillisena yhteistyönä. Sisältö on tarkistettu ja päivitetty kokonaisuudessaan. 

Tutkimiseen ja hoitoon liittyen kirjassa käsitellään muun muassa biomekaanista tutkimista, alaraajakipujen tutkimista ja hoitoa, toiminnallista harjoittelua sekä kirurgista hoitoa. Jaloissa ilmenevien iho- ja kynsisairauksien ohella monet pitkäaikaissairaudet, kuten diabetes, vaikuttavat alaraajoihin. Diabeteksen lisäksi tarkastellaan alaraajoissa ilmeneviä verisuonisairauksia, reumasairauksia sekä neurologisia sairauksia. 

Omahoito on jalkaterveyden perusta. Uusia omahoidon ohjeita on laadittu muun muassa pihtipolvista, toiminnallisesta lattajalasta ja talvijalka-tyyppisestä atooppisesta ihottumasta. Erikseen käsitellään lasten ja nuorten, työikäisten, ikääntyneiden sekä urheilevien ja aktiivisesti liikkuvien jalkaterveyttä. 

Jalkaterveys soveltuu oppi- ja käsikirjaksi kaikille jalkaterveyteen tai -vaivoihin liittyvää tietoa ja osaamista työssään tarvitseville. Terveydenhuollossa ja apteekeissa työskentelevien ohella teoksesta hyötyvät terveydenhoitotuotteita myyvät, kenkäalalla työskentelevät sekä liikunta-alan ammattilaiset.


Tekijät

Päätoimittaja

Minna Stolt
Professori, Itä-Suomen yliopisto, hoitotieteen laitos; dosentti, Turun yliopisto; terveystieteiden tohtori; terveysalan opettajan pedagoginen pätevyys; jalkaterapeutti (AMK)

Toimittajat

Jyri Lepistö
Ortopedian, traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri, LT, eMBA, erikoistunut alaraajojen ortopedisiin hoitoihin; yksityislääkäri, leikkaukset Orton Oy ja Eiran sairaala; tekonivelkirurgian asiantuntijalääkäri (Suomen Artroplastiayhdistys)

Riitta Saarikoski 
Jalkaterapian lehtori (emerita) Metropolia ammattikorkeakoulu ja sen edeltäjissä vuodesta 1996‒2011; fysioterapian opettaja terveydenhuolto-oppilaitoksissa vuosina 1981‒1996; sairaanhoidonopettaja; terveydenhuollon maisteri; jalkaterapeutti (AMK); lymfaterapeutti

Petri Väyrynen
Terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti, erikoistunut jalkaterä- ja alaraajafysioterapiaan; Askelaid Oy

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.