Jalkaterveys

Minna Stolt, Jyri Lepistö, Riitta Saarikoski, Petri Väyrynen (toim.)
2., uudistettu painos 2023, 680 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516567368
Saatavuus
Tulossa
82,00 €
Kirjan kautta hahmottuu jalkaterveyden merkitys ja vaikutukset yleisterveydelle sekä jalkoihin liittyvien vaivojen tunnistamisen ja hoidon monipuolisuus. Kirjassa paneudutaan alaraajojen ja lapsen kävelyn kehittymiseen sekä alaraajojen rakenteeseen ja toimintoihin. Tutkimiseen ja hoitoon liittyen käsitellään muun muassa biomekaanista tutkimista, alaraajakipujen tutkimista ja hoitoa, toiminnallista harjoittelua sekä kirurgista hoitoa.

Jaloissa ilmenevien iho- ja kynsisairauksien ohella monet pitkäaikaissairaudet, kuten diabetes, vaikuttavat alaraajoihin. Diabeteksen lisäksi käsitellään alaraajoissa ilmeneviä verisuonisairauksia, reumasairauksia sekä neurologisia sairauksia.

Jalkaterveydenhoitoon sisältyvää moniammatillista ja -alaista osaamista ja yhteistyötä tarkastellaan osana terveydenhoitoa ja terveydenhoitojärjestelmää. Erikseen käsitellään lasten ja nuorten, työikäisten, ikääntyneiden sekä urheilevien ja aktiivisesti liikkuvien jalkaterveyttä.

Jalkojen omahoidon ohjauksen periaatteiden ja toteutuksen lisäksi kuvataan päivittäiseen omahoitoon sisältyvät asiat. Omahoidon ohjauksen tueksi on laadittu potilasohjeita.

Jalkaterveys on alan ensimmäinen suomenkielinen oppi- ja käsikirja. Sisältö perustuu tutkimustietoon sekä monialaisen ja -ammatillisen tekijäjoukon pitkäaikaiseen työkokemukseen. Tekstiä tukevat runsas kuvitus ja taulukot.

Kirja on laadittu käytännön työn tueksi kaikille jalkaterveyteen tai -vaivoihin liittyvää tietoa ja osaamista työssään tarvitseville. Terveydenhuollossa ja apteekeissa työskentelevien ammattilaisten ohella kirjasta hyötyvät terveydenhoitotuotteita myyvät, kenkäalalla työskentelevät sekä liikunta-alan ammattilaiset. Teos soveltuu myös oppikirjaksi.


Tekijät

Päätoimittaja

Minna Stolt
Yliopistonlehtori, Turun yliopisto, hoitotieteen laitos 2006‒; dosentti; terveystieteiden tohtori; terveysalan opettajan pedagoginen pätevyys; jalkaterapeutti (AMK).

Toimittajat

Jyri Lepistö
Ortopedian, traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri, LT, eMBA, erikoistunut alaraajojen ortopedisiin hoitoihin; yksityislääkäri, leikkaukset Orton Oy ja Eiran sairaala; ja tekonivelkirurgian asiantuntijalääkäri (Suomen Artroplastiayhdistys).

Riitta Saarikoski 
Jalkaterapian lehtori (emerita) Metropolia ammattikorkeakoulu ja sen edeltäjissä vuodesta 1996‒2011; fysioterapian opettaja terveydenhuolto-oppilaitoksissa vuosina 1981‒1996; sairaanhoidonopettaja; terveydenhuollon maisteri; jalkaterapeutti (AMK); lymfaterapeutti.

Petri Väyrynen
terveystieteiden maisteri, Fysioterapeutti, erikoistunut jalkaterä- ja alaraajafysioterapiaan; Askelaid Oy.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.