Huume- ja lääkeriippuvuudet

Mauri Aalto, Hannu Alho, Solja Niemelä (toim.)
1. painos 2018, 326 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567528
Saatavuus
Varastossa
78,00 €
Huume- ja lääkeriippuvuus käsittelee kattavasti ja käytännönläheisesti huume- ja lääkeriippuvuutta sairautena, käytön tunnistamista, erilaisia hoitomuotoja ja -mahdollisuuksia sekä kuntoutumista. Kirjan keskeisen osan muodostavat huume- ja lääkeriippuvuuden tunnistamista ja hoitoa käsittelevät luvut.

Hoitoon liittyen tarkastellaan muun muassa huumeiden käyttäjän kohtaamista, opioidikorvaushoitoa, psykososiaalisia hoitoja ja vertaistukea sekä läheisten ja lasten tilannetta. Lisäksi käsitellään huumeiden käytön aiheuttamia psyykkisiä ja elimellisiä haittoja sekä haittojen ehkäisyä, huumeiden vaikutuksia ajokykyyn ja huumeisiin liittyvää rikollisuutta. Hoitoon hakeutumista ja hoidon toteutumista kuvataan myös tapausesimerkeillä.

Huume- ja lääkeriippuvuus on tarkoitettu oppi- ja käsikirjaksi potilaita hoitaville lääkäreille, sairaanhoitajille, monille muille ammattilaisille sekä eri alojen opiskelijoille. Teos on luotettava tiedon lähde myös huume- tai lääkeriippuvuutta sairastaville sekä heidän läheisilleen.

Tekijät

Mauri Aalto 
LT, psykiatrian erikoislääkäri, päihdelääketieteen erityispätevyys, psykoterapeutti (YET); ylilääkäri ja päihdelääketieteen professori; Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen yliopisto.  

Hannu Alho 
LT, emer. päihdelääketieteen professori, alkoholisairauksien ylilääkäri, HUS; tutkimusprofessori, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.  

Solja Niemelä 
LT, psykiatrian erikoislääkäri, päihdelääketieteen ja lääkärikouluttajan erityispätevyydet; riippuvuuspsykiatrian ylilääkäri Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri; psykiatrian dosentti, päihdelääketieteen kliininen opettaja, Turun yliopisto.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.