Epävakaa persoonallisuus

Maaria Koivisto, Jyrki Korkeila, Jan-Henry Stenberg, Tero Taiminen
1. painos 2020, 370 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516567603
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Epävakaaseen persoonallisuuteen tehoavat psykoterapeuttiset hoidot ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä harppauksin.  Aiemmin elämänmittaisena ja muuttumattomana luonnehäiriönä pidetyn epävakaan persoonallisuuden oireita voidaan nykyisin tehokkaasti lievittää ja epävakaan persoonallisuuden ongelmista on mahdollista toipua.

Epävakaa persoonallisuus on uusi, selkeästi hoitoa ohjaava teos. Siinä kuvataan epävakaan persoonallisuuden tutkittujen hoitojen yhteisiä periaatteita ja kantavia ydinideoita mahdollisimman selkeästi ja konkreettisesti. Ymmärrystä ruokkivan asenneilmapiirin ohella teoksessa esitellään käytännönläheisesti hoitomenetelmiä, jotka voivat soveltua monenlaisiin kohtaamisiin lyhyistä arviointi- tai kriisihoidoista aina pidempiin hoitosuhteisiin ja psykoterapiaan. Teoksessa käsitellään myös epävakauden epidemiologiaa, syntyä, genetiikkaa, biologiaa sekä biologisia hoitoja.

Epävakaa persoonallisuus -kirjan tekijät ovat maamme johtavia epävakauden hoidon asiantuntijoita. Kirjan pääkohderyhmä ovat erityisesti mielenterveyden ja laajemmin terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaiset, mutta se sopii myös tunne-elämän epävakaudesta tai sen piirteistä kärsiville sekä heidän läheisilleen.

"Ehkä paras lukemani oppikirja tästä aiheesta."
Psykiatrian professori, psykoterapian ja psykoterapiatutkimuksen dosentti Sari Lindeman

Tekijät

Maaria Koivisto
LL 1999, psykiatrian erikoislääkäri 2006. Psykoterapeutti YET 2004, VET 2010 (kognitiivinen psykoterapia). Psykoterapian erityispätevyys 2007, psykoterapian kouluttajan erityispätevyys 2014 (SLL). Dialektisen käyttäytymisterapian intensiivikoulutus Seattle, USA 2008. Balint-työnohjaaja 2016. Epävakaan persoonallisuuden Käypä hoito -suositustyöryhmän jäsen vuodesta 2005-. Tutkimusta epävakaasta persoonallisuudestabkärsivien subjektiivisista toipumiskokemuksista ja hoitoon liittyvien tekijöiden koetuista vaikutuksista toipumiseen.

Jan-Henry Stenberg
FT, psykoterapian erikoispsykologi, oikeuspsykologian erikoispsykologi, psykoterapeutti ja kouluttajapsykoterapeutti (VET). HUS psykiatrian IT-psykiatrian ja psykososiaalisten hoitojen linjajohtaja. Ollut mukana kehittämässä mielenterveystalo.fi-verkkopalvelua alusta alkaen. Vastannut myös HUSin koko maahan tuottamien nettiterapioiden rakentamisesta ja sisällöistä. Epävakaan persoonallisuushäiriön Käypä hoito -työryhmän jäsen. Tutkimusta ja tietokirjallisia tekstejä erityisesti persoonallisuushäiriöistä, minän puolustusmekanismeista eli niin kutsutuista defensseistä, somaattisiin sairauksiin sopeutumisesta, skitsofreniasta, neuropsykofarmakologiasta, nettiterapioista ja kohdennetun väkivallan uhka-arvioinneista ja riskinhallinnasta poliisin ennalta ehkäisevässä toiminnassa.

Tero Taiminen
Psykiatrian dosentti, Turun yliopisto; ylilääkäri, TYKS; neuropsykiatrian ja psykiatristen neuromodulaatiohoitojen vastuualuejohtaja, TYKS. LL 1984, psykiatrian erikoislääkäri 1992, LT 1993, erityistason perheterapeutti 1993, laillistettu psykoterapeutti 1994, psykiatrian dosentti 1997, psykiatrian professorin pätevyys 2001, yleissairaalapsykiatrian erityispätevyys 2002 (SLL). Keskeisiä tutkimusaiheita: itsemurhat, itsetuhokäyttäytymisen tarttuminen, psykiatrinen lääkehoito, psyykkiset traumat, skitsofrenia, aivovammat, aivojen kuvantaminen, krooninen kipu ja neuromodulaatiohoidot. Epävakaan persoonallisuuden Käypä hoito -suositustyöryhmän jäsen.

Jyrki Korkeila
Psykiatrian professori, Turun yliopisto; ylilääkäri, Harjavallan sairaala. LT, psykoterapian erityispätevyys 2003 (SLL: psykodynaaminen terapia ja psykodynaaminen lyhytterapia). Epävakaa persoonallisuushäiriö Käypä hoito -työryhmän pj. Keskeiset tutkimusteemat: kliininen epidemiologia mukaan lukien persoonallisuushäiriön ennuste ja työkyky, psykiatrinen hoitojärjestelmä, lapsuuden traumakokemukset sairauksien riskitekijöinä ja psykosomatiikka.

Arvostelut

Arvio:
100%
2 arvostelua
Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.