Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Altistelähtöinen työterveysseuranta

Altistelähtöinen työterveysseuranta

Kirsi Karvala, Timo Leino, Panu Oksa, Tiina Santonen, Markku Sainio, Jari Latvala, Jukka Uitti (toim.)

1. painos 2019, 258 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516567627
Saatavuus:
Tulossa
72,00 €
Altistelähtöinen työterveysseuranta uudistaa erityisen sairastumisen vaaran perusteella tehtävät terveystarkastukset. Vaikka ammattitaudit eivät enää ole työelämän keskeisin huolenaihe ja altisteet ovat aiempaa paremmin hallinnassa, on työpaikoilla edelleen olosuhteita, joissa voi ilmetä terveyshaittoja. Kirja ohjaa tunnistamaan, mitä on lainsäätäjän tarkoittama erityistä sairastumisen vaaraa aiheuttava työ. 
Uusi ”sininen kirja” on asiantuntijoiden näkemys siitä, millä terveyden seurannan tavoilla ja sisällöillä lainsäädännön mukaiset terveystarkastusten tavoitteet saavutetaan tarkoituksenmukaisimmin. Suositukset perustuvat tutkittuun tietoon ja parhaaseen asiantuntija-arvioon silloin, kun tutkimustietoa puuttuu. Yksiselitteisiä ohjeita ei ole aina mahdollista antaa. Niiden sijaan kirja tarjoaa soveltamisohjeita, joihin työterveyshuolto voi nojata. Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden lisäksi kirjan kirjoittajiin kuuluu muita maamme työterveyshuollon eturivin asiantuntijoita.
Altistelähtöinen työterveysseuranta on työterveyshuollon perusteos sekä aloitteleville että kokeneille alan ammattilaisille.