Altistelähtöinen työterveysseuranta

Kirsi Karvala, Timo Leino, Panu Oksa, Tiina Santonen, Markku Sainio, Jari Latvala, Jukka Uitti (toim.)
1.-3., tarkistettu painos 2020, 258 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567627
Saatavuus
Varastossa
72,00 €
Altistelähtöinen työterveysseuranta on odotettu uusi sininen kirja. Se uudistaa erityisen sairastumisen vaaran perusteella tehtävät terveystarkastukset vastaamaan tämän päivän työelämän tarpeita Suomessa.

Työpaikoilla on edelleen olosuhteita, joissa voi ilmetä terveyshaittoja, vaikka ammattitaudit eivät enää ole työelämän keskeisin huolenaihe ja altisteet ovat aiempaa paremmin hallinnassa.

Kirja on alan parhaiden asiantuntijoiden näkemys siitä, miten terveystarkastusten tavoitteet saavutetaan tarkoituksenmukaisesti, kustannustehokkaasti ja näyttöön perustuen.

Kirjassa kuvataan altisteet ja niiden terveyshaitat ja opastetaan arvioimaan, missä tilanteissa terveystarkastuksia tulee tehdä. Altistumisen laadun lisäksi myös määrä ratkaisee, voiko haitallisia vaikutuksia ilmetä ja ovatko terveystarkastukset tarpeen vaiko eivät. Mukana on käytännönläheisiä tapausesimerkkejä. Kirja esittelee myös uusia toimintatapoja ja digitaalisia työkaluja.

Lainsäädäntö antaa puitteet ja tämä kirja soveltamisohjeet, joihin työterveyshuolto voi nojata. Altistelähtöinen työterveysseuranta on työterveyshuollon perusteos sekä aloitteleville että kokeneille alan ammattilaisille.

Tekijät

Kirsi Karvala LT, dos., työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri
Jari Latvala LL, työterveyshuollon erikoislääkäri
Timo Leino LT, dos., työterveyshuollon ja työlääketieteen erikoislääkäri
Panu Oksa LT, dos., työterveyshuollon ja sisätautien erikoislääkäri
Markku Sainio LT, dos., neurologian erikoislääkäri
Tiina Santonen LT, MSc in Applied Toxicology
Jukka Uitti LT, prof., työterveyshuollon ja työlääketieteen erikoislääkäri

Teoksesta muualla

Lue Työterveyslaitoksen tiedote kirjasta ja lataa myös kirjan esite >>.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.